látogatás

2021.07.28. 19:13

Lengyel nagykövet járt a két megyebeli cégnél

Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete vendégeskedett szerdán megyénkben. Először Bócsán, a lengyel érdekeltségű Polifarbe festékgyárat, majd Kecskeméten a lengyel mezőgazdasági gépeket is forgalmazó Royal Traktor Zrt.-et kereste fel.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

– Nagy öröm számomra, hogy betekintést kaptam a két neves vállalkozás életébe. Azért esett a választásom e két cégre, mert mindkettő meghatározó hazám gazdasági szereplői számára. A látottak lenyűgöztek – hangsúlyozta Jerzy Snopek, akivel a kecskeméti Royal Traktor Zrt. székhelyén találkoztunk.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A nagykövetet és feleségét először Muhari Béla vezérigazgató körbevezette a telephelyükön. A cégcsoport szoros kapcsolatot ápol lengyel cégekkel, ugyanis ma Lengyelország világszinten vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági gépek gyártása terén. A kecskeméti társaság 25 lengyel gyártó közép- és felsőkategóriás termékeit képviseli hazánkban kisebb gazdák számára. Jelenleg hat telephelyet működtetnek, emellett Romániában és Szlovákiában is kettő-kettőt, és újabb két magyar megnyitása van tervben. Munkatársaik között lengyelek is vannak.

– Olyan szenvedéllyel mutatta be számunkra Muhari Béla a mezőgazdasági gépeket, traktorokat, mely arra enged következtetni, hogy olyan vezető, aki nemcsak száraz menedzseri ésszel, hanem szívvel is dolgozik. Nagy lendülettel és hittel teszi mindezt, ennek köszönhető a cége dinamikus fejlődése

– tette hozzá a nagykövet, majd felajánlotta, hogy segít számukra tovább bővíteni a lengyel partnereik számát.

Muhari Béla nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy a nagykövet ellátogatott hozzájuk. – Hosszú évek óta állunk kapcsolatban neves lengyel gyártókkal, sokat járunk Lengyelországba szakmai programokra. Mindennapjaink része a lengyel partnerekkel való kapcsolattartás. Így különösen nagy megtiszteltetés, hogy minket választott a nagykövet úr, bemutathattuk számára cégcsoportunkat – jegyezte meg a vezérigazgató.

A két cégnek, a Polifarbének és a Royal Traktornak azonban nemcsak a lengyel érdekeltségük a közös. Mindkettő számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, a karitatív szerep.

Vezetőik rendszeresen támogatják a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháját, így a találkozókon részt Farkas P. József alapító is, akinek javaslatára kereste fel Jerzy Snopek az adott cégeket.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A szakmai találkozón a nagykövet elmondta, Bócsán felvetette annak ötletét, hogy a község testvérvárosi kapcsolatba léphetne a cég tulajdonosi körébe került a Brzeźnica csoport városával, Brzeźnicával. Mindkettő kellemesen élhető kistelepülés. Végül a beszélgetés fókuszába az irodalom került. Jerzy Snopek ugyanis ismert műfordító, számos magyar költő művét és a magyar alkotmányt is lefordította már magyarról lengyelre.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában