hagyomány

2021.07.01. 09:37

Köszöntötték Kecelen a legifjabb felnőtteket

Nem szakadt meg a hagyomány, idén is összehívták a tizennyolc éves fiatalokat Kecelen.

Barta Zsolt

A 2003-ban született keceli fiatalok

Fotó: Barta Zsolt

Tizenkét éve kezdeményezte Palásti István keceli lakos azt a mára hagyománnyá vált jó gyakorlatot, miszerint minden év júniusában a polgármester köszönti a 18 éves keceli fiatalokat. Most is így történt a Múze­umok Éjszakája program előtt.

Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a Városi Múzeum kertjében összegyűlt vendégeket. Az idén a 2003-ban született fiatalokat hívta meg a város vezetése. Ők 57-en vannak, közülük több mint tíz fő tisztelte meg az ünnepséget.

A rendezvény lényegét az együttlét, az emlékezés, a hálaadás adja, mondta a település elöljárója. Majd a polgármester így fogalmazott: minden évben felidézik annak az évnek az eseményeit, amikor is az ünnepeltek születtek. Abban az évben, márciusban támadta meg az USA, Nagy-Britannia és Ausztrália Irakot, melyet 3 hét alatt elfoglaltak. Magyarországon népszavazást tartottak az uniós csatlakozásról. Majd ebben az évben rendezték meg először a Múzeumok Éjszakáját. Ekkor jelent meg a Harry Potter világhírű sorozat hatodik kötete, illetve Dan Brown könyve, A Da Vinci-kód. A Taxi 3, a Kontroll és a Mátrix című filmeket is ekkor láthatta a közönség.

A polgármestertől Fekete Szabolcs plébános vette át a szót, s köszöntötte az ifjakat. Három emberi vonatkozásra, értékre hívta fel a figyelmet, amitől a sikeres élet függ.

– Az első a család, a második a munka, a harmadik pedig az Isten, a vallás. Egy felnőtt családot alapíthat. Ha van társatok, akkor az élet viharaiban egymásra lehet támaszkodni. A munka fontos, hogy hasznos tagjává váljon mindenki a társadalom számára. A munka mellett legyen időtök a közösséget szolgálni – fogalmazott a lelkész, majd a vallás fontosságára hívta fel a figyelmet a katolikus pap.

Végül a Magyar Apostoli Egyház nevében Radva Zoltán köszöntötte a fia­talokat.

A 2003-ban született keceli fiatalok
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában