program

2021.07.18. 10:43

Falunapot rendeztek a szabadság jegyében Csengődön

Nyári Falunap a szabadság jegyében! – ezzel a címmel csábította a rendező csapat a művelődési ház mögötti szabadtérre az érdeklődőket Csengődön szombat délután.

Barta Zsolt

A Palinta együttes énekel a gyerekekkel együtt

Fotó: Barta Zsolt

A Csigaház Alapítvány a Bethlen Gábor Zrt. és a helyi önkormányzat együttműködésével szervezték meg a programot. Hogy ki mire gondolhatott, amikor a szabadság szót olvasta? Gondolhatott arra, hogy 30 éve a nyár első hónapjában ért véget a szovjet megszállás, de arra is, hogy a vírusjárvány miatti kötöttségek többsége megszűnt.

Az idő kegyes volt a nézők és a rendezők számára, bár előző éjszaka nagy zápor volt a térségben, igaz, a homok az utolsó csepp vizet is elnyelte. A rendezvényt megtisztelte Font Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László a megyei közgyűlési elnöke is. A délutánt Leblanc Győző és Tóth Éva népszerű operett slágerekkel és magyar nótákkal indította. Az előadók sikert arattak, Leblanc Győző azonban szomorúan jegyezte meg, hogy a fantasztikus dalaikat a hazai televíziók az elmúlt 30 évben alig közvetítették, a magyar táncokat a fiatalok már szinte nem ismerik.

Őket követte a Palinta együttes, akik a gyerekeket varázsolták el leginkább. Fellépett a nyomott meleg időben a Solti Ifjúsági Fúvószenekar is. A Flanger's pop-rock zenekar után pedig a Bikini együttes koncertezett. A programok során Pájer Ildikó, a Csigaház Alapítvány elnöke egy kék, és egy rózsaszínű babaköszöntő zászlót adott át Pivarcsi Csaba polgármesternek, a településen születendő gyermekek köszöntésére. A polgármester hírportálunknak elmondta, hogy nem csökkent a létszám a településen, új házak ugyan nem épülnek, de a régiek elkelnek. Jövő őszre 14 gyermek nevelésére alkalmas bölcsődét adnak át majd a faluban. Az idén ősszel pedig az óvodából 20 gyermek kezdi meg a tanulását az iskolában.

A Palinta együttes énekel a gyerekekkel együtt
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában