galériákkal / videóval

2021.07.02. 19:00

Díjeső és örömtánc is volt a kiskunhalasi Semmelweis-napon

A kitüntetések átadása mellett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának Semmelweis-napi ünnepségén mutatták be az intézmény dolgozóinak örömtáncát megörökítő felvételt, amit a Jerusalema tánckihíváshoz csatlakozva készítettek el. Emellett a pénteki ünnepségen a súlyos koronavírus-fertőzésből felépült, jelenleg rehabilitációját töltő Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője videóüzenetben köszöntötte a halasi kórház munkatársait.

Mester-Horváth Nikolett

a_210702_semmelweisnap_galeria_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt másfél év sosem látott kihívások elé állította az egész világot, köztük és elsősorban, az egészségügyben dolgozókat. Komoly áldozatok árán, de végül sikerült visszaszorítani a koronavírus-járványt – ezekkel a gondolatokkal kezdte ünnepi köszöntőjét Dr. Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi kórház főigazgatója. Hangsúlyozta, hogy egyik fő célkitűzésüket, miszerint ne veszítsenek el a Covid-19 miatt kollégát, sikerült megvalósítaniuk.

A főigazgató beszélt arról is, miután sikerrel vették az akadályokat, csatlakoztak a világszerte pozitív visszhangot kapott és rendkívül népszerű Jerusalema tánckihíváshoz.

– Örömtánc volt ez számunkra, az egység egyetemes himnusza, ami azt mutatja meg, hogy egy világjárvány közepette is szép marad az élet. Ez a kihívás azt az üzenetet hordozza magában, hogy reményt adhatunk egymásnak – fogalmazott. Majd hozzátette, a táncot bemutató videofelvétel jól tükrözi: igazi csapatépítő tréning volt számukra az elmúlt másfél év.

Dr. Svébis Mihály megyei intézményvezető, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója is tiszteletét tette a kiskunhalasi ünnepségen, ahol kiemelte: tudja, az egészségügyben dolgozóknak sok mindenről le kellett mondaniuk az elmúlt hónapokban, őszinte tisztelettel és szeretettel köszöni meg nekik az emberfeletti munkát.

Szintén a lemondásokkal járó, áldozatos munkát méltatta Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere, aki az egészségügyben dolgozók családtagjainak is köszönetét fejezte ki a rendkívüli támogatásért.

Az ünnepségen a súlyos koronavírus-fertőzésen átesett, jelenleg rehabilitációját töltő Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a dolgozókat egy videóüzenetben. – A munkáját nem lehet megköszönni, kevés hozzá minden szó, de szeretném megerősíteni Önöket abban, nagy szükség van a munkájukra, mert Önök tudják megmenteni az életünket – fogalmazott a képviselő.

A betegek életének megmentéséért vívott, végsőkig elmenő küzdelmet elevenítette fel Dr. Nógrády Miklós, szülész-nőgyógyász szakorvos is. Hangsúlyozta, hogy volt, amikor versenyt futottak az idővel, de összefogással, hittel és szakmai tudással végül legyőzték a járványt.

– Talán soha annyi támogatást és szeretetet nem kaptunk a társadalomtól, mint az elmúlt másfél évben. Ez az összefogás a járvány pozitív hozadéka, ahogy a bajtársiasság megtapasztalása és az a magabiztosság is, hogy már kezünkben van egy járvány leküzdésének gyakorlata – mondta.

Az ünnepi beszédek után átadták a kitüntetéseket a halasi kórház munkatársainak. A település képviselő-testülete által odaítélt Kiskunhalas Város Egészségügyéért Díjat idén, Dr. Illés Ágnes, kiskunhalasi házi gyermekorvos, Dr. Ördögh Csaba, a kiskunhalasi kórház orvosigazgatója, valamint Kocsis Anita, a kardiológia osztály és a mobil járványkórház főnővére kapta.

Az év ápolója díjat idén Molnár Ágnes vihette haza. Tíz fő munkatárs Semmelweis Emléklapot kapott, míg tizenöt dolgozó főigazgatói dicséretben részesült. Törzsgárdai jutalmat vehettek át azok, akik épp Semmelweis-napon ünnepelték 20, 25, 30, illetve 40 éves jubileumukat. Köszöntötték a Magyar Ápolási Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díjazottjait, valamint azokat, akik idén megyei és országos kitüntetéseket vehettek át.

Semmelweis-mellszobrot kapott a kórház

Vajgel Pál kiskunhalasi művész készítette és ajándékozta a város kórházának Semmelweis Ignác mellszobrát, amit a Semmelweis-napi ünnepségen avattak fel. Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta az intézmény névadójának munkásságát, és kiemelte, hogy az egészségügyben dolgozók, mint a járvány elleni védekezés hősei, hűen képviselik Semmelweis Ignác szellemiségét és alázatosságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában