galériával

2021.07.15. 20:57

Dalszövegírást és dalszerzést tanulnak a kecskeméti táborban

Csütörtökön vette kezdetét a Kecskeméti Zenészegylet Dalszövegíró és Dalszerző Tábora, melynek a Granada hotel ad helyet. A megnyitón Szénási Pál Bertalan, az egylet vezetője dallal köszöntötte a táborlakókat.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméten megrendezett Dalszövegíró és Dalszerző Tábornak már tavaly is nagy sikere volt. Az elmúlt év is bizonyította: a fiatalok örömmel tanulnak az idősebb, tapasztaltabb zenészektől. Többen visszatértek a szakmai rendezvényre. A csapat sokszínűségét mutatja, hogy a résztvevők 18-45 év közöttiek, és az ország különböző pontjairól – Zalaegerszegtől Vácon át Csepregről – érkeztek.

A megnyitón Szénási Pál Bertalan és lánya, Anna Kecskemétről szóló dalt adott elő, mely egyben egy kis virtuális kirándulásra is invitálta a táborlakókat, miközben megismerkedtek a város nevezetességeivel. Ezt követően dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. Zeneszerető és három hangszeren játszó szakember saját élményeit is megosztotta a jelenlévőkkel.

– A zene és a szöveg mélységében egyedülálló, külön-külön is, de együtt az igazán csodálatos. Szabadidőmben én is a mai napig szívesen zenélek, bár dalszövegeket nem írok. Ez egy külön műfaj, mely egy komoly, hosszas feladat, akárcsak a dalszerzés. Most ebben a táborban erre lehetőséget és segítséget kaptok, egyénileg és csoportosan. Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat, alkossatok kedvetekre! – mondta útravalóul a megyei alelnök, aki a napokban vette át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést a Kárpát-medencei magyar értékek megőrzése érdekében tett munkássága elismeréseként.

A rendezvényre elfogadta a meghívást Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének elnöke, Pilinszky-díjas költő, aki maga is részt vesz a tábor szakmai munkájában.

A táborlakók valamennyien énekelnek vagy hangszeren játszanak. A szakmai munkát idén négy mentor segíti: énekes, dalszövegíró, rockzene- és a modern, elektronikus zene vonalon. Napközben folynak a szakmai foglalkozások, előadások, este pedig örömzenélést tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában