DUNAEGYHÁZA

2021.07.05. 14:39

Csipetka fesztivált tartottak az árnyas Kis-Duna parton

Egy éves kihagyás után ismét megrendezte az önkormányzat a település hagyományőrző rendezvényét, a Csipetka fesztivált. A rendezvény névadója, egy igazi dunaegyházi étel, egy akár főételként is fogyasztható tartalmas leves, amely kézzel készített, csipetkézett tészta hozzáadásával készül.

Lencsés P. Anna

Jó hangulatban készült a csipetke

Fotó: Szilágyi István

A régóta várt egész napos rendezvényen rekordszámú volt a részvétel, amely abból is látszott, hogy tizenhat csapat nevezett a reggel induló főzőversenyre. A zsűri értékelése alapján az Év Csipetkája címet a Gúnárok (vadászok) csapata nyerte, a Legszebb Színű Csipetka címet a Juhász- Kvassay csapat készítette. A legbarátibb csapat az idén is a Nyugdíjas Klub csapata lett.

Kiosztották első alkalommal a Legfiatalabb Szakács címet is, amelyet Horváth Lajos kapott. Egyéb kategóriában Árizs Viktor és csapata nyert borjúpörkölttel.

Dunaegyháza polgármestere Szilágyi István kiemelte, hogy a rendezvény fő célja az, hogy lehetőséget adjanak a Dunaegyházán élők és az innen elszármazottak találkozására, ezen kívül szeretnék településük új lakosait és minden ismerőst vendégül látni ezen a napon.

– Mindenképpen érdemes eljönni egyszer hozzánk, megkóstolni hagyományos ételünket – mondta a polgármester. – Látni fogják, hogy milyen vendégszerető, összetartó, baráti közösség él itt Dunaegyházán-tette hozzá a polgármester.

Jó hangulatban készült a csipetke
Fotó: Szilágyi István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában