kiskunhalas

2021.07.06. 06:55

A tanyavilág népies ételeivel ismerkedtek a résztvevők

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájában tartotta éves közgyűlését és szakmai konferenciáját a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete az elmúlt szombaton. Az eseményen szakmai és turisztikai előadások mellett kitüntető címeket és életműdíjat is átadtak.

Pozsgai Ákos

Mondovics József (balra) díjazott szakoktató és Lippai Zoltán mesterszakács

Fotó: Pozsgai Ákos

A tanévzáró közgyűlést Zsolnai Gábor, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének elnöke és Szabó Edina, a Vári Szabó István Szakképző Iskola igazgatója nyitották meg. A közgyűlés résztvevői főhajtással adóztak a közelmúltban elhunyt kollégák tiszteletére, majd átadták az idei kitüntetéseket.

A kiskunhalasi kitüntetettek között van Illésné Liska Teréz szakáruismeret-tanár, a Vári Szabó István Szakképző Iskola, a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, valamint a Váci Szakképzési Centrum Szentendrei Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola volt tanára, aki Életmű díjat vehetett át. Az Év Vendéglátó szakoktatója elismerést kapott Mondovics József, a Vári Szabó István Szakképző Iskola szakoktatója.

A közgyűlésen a vendéglátó oktatók a napirendek között megvitatták az elmúlt időszak online oktatás tapasztalatait, valamint tájékoztatót hallgattak meg a készülő új tankönyvekről.

A tanácskozás résztvevői megismerkedhettek a halasi régió gasztrokultúrájával, a halasi tanyavilág népies ételek kínálatával a Lippai Zoltán olimpiai ezüst-, bronzérmes mesterszakács, gasztronómiai szakíró, Illés Lajos életműdíjas nyugalmazott szakoktató és Illésné Liska Teréz életműdíjas előadásán keresztül.

A közgyűlés résztvevői és a meghívott vendégek számára Lippai Zoltán olimpiai mesterszakács, a Vári szakiskola egykori tanulója készítette az ünnepi menüt.

Mondovics József (balra) díjazott szakoktató és Lippai Zoltán mesterszakács
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában