elismerés

2021.07.07. 15:52

A szeretetszolgálat munkatársa lett a hónap önkéntese

Rémán Csongor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának önkéntes- és civilügyi referense vehette át a Hónap önkéntese elismerést Engert Jakabné alpolgármestertől.

Hraskó István

Engert Jakabné és Rémán Csongor

Fotó: Bús Csaba

Mint ismert, civil kezdeményezésre 2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve. Az országos programsorozat célja az önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül végzett munka, segítségnyújtás népszerűsítése, sok egyesület, alapítvány, vállalat és önkormányzat csatlakozott a kampányhoz.

Június második hetének kiemelt témája a szociális ellátás volt, a kecskeméti programok szervezéséből aktívan kivette a részét Rémán Csongor, a szeretetszolgálat munkatársa is.

De mint Engert Jakabné kiemelte: nemcsak ebben volt nagy szerepe, hanem rengeteg feladatot önkéntesen is elvállalt, a máltaiaknál 2005 óta végzett napi munkája mellett. A Városi Civil Kerekasztalnak is elindulása óta egyik fő segítője, tartja a kapcsolatot a több mint száz civil szervezettel.

– Az elmúlt tizenöt éves munka elismerésének tartom a díjat, ezúton is nagyon köszönöm, akik úgy gondolták, hogy erre méltó vagyok – mondta az elismerés átvétele után Rémán Csongor.

Engert Jakabné és Rémán Csongor
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában