kecskemét

2021.06.03. 18:06

Vasárnapig lehet szavazni a diákfilmekre

Hamarosan véget ér a kecskeméti TIT Élményközpont természettudományi versenye.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Beküldött fotó

A kecskeméti TIT Élményközpont által hirdetett természettudományi verseny a finiséhez érkezik. A diákok kisfilmjeire vasárnap estig szavazhat a közönség, az alkotásokat eddig 30 ezren tekintették meg. Van közöttük kísérletes, robotikás és állatos-növényes kisfilm egyaránt.

Szabics István, a TIT megyei igazgatója elmondta: nagy érdeklődés mellett, online térben valósult meg a megméretés, melyet áprilisban hirdettek meg. Három korcsoport és 6 tantárgy szerepelt a programban. A virtuális tantermekben regisztrált 2200 fő tanuló közül 400 fő adta be jelentkezését a 29 partner iskolából. Az első korcsoportban az általános iskola 3-5. osztályos tanulói, a másodikban a 6-8. évfolyam, a harmadikban pedig a középiskolások vettek részt közel egyenlő arányban.

A döntőbe 60-an jutottak be, tárgyanként átlagosan 10 fő. Az általuk készített kisfilmekre vasárnapig lehet szavazni az Élményközpont Facebook oldalán.

A döntő versenyfeladata egy 5-10 perces videófilm elkészítése volt, melyben a tanulók egy megadott témát, kérdést feldolgozva mutatják be tudásukat az eddig tanultak egy-egy témájának összegzéseként. A filmek nemcsak szakmai zsűri elé kerülnek, hanem egy részüket – a film készítőjének és a szülők hozzájárulásával – a nyilvánosság előtt is bemutatják, melyekre lehet szavazni. A legtöbb szavazatot nyert munkák korcsoportonként értékes közönségdíjban részesülnek.

A szakmai zsűri is értékeli a filmeket és a diákok eddig nyújtott teljesítményét. Az értékelést követően a legjobbak tantárgyanként és korcsoportonként a választott tárgyhoz illeszkedő értékes tárgy jutalmat kapnak.

Szabics István végül hozzátette: még nem ért véget a vetélkedés, de az már látható, hogy a tanulók hatalmas tudásanyag birtokába jutottak az Élményközpont közel 3 éve alatt, s az elkészített filmek érdekesek, ötletesek, színesek, tartalmasak. Különösen figyelemre méltó a kisebbek lelkesedése a természetvédelem-biológia és a csillagászat iránt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában