zajcsökkentés

2021.06.08. 14:43

Tovább bővül az időkorlátos parkolózóna Kalocsán

Június 15-től újabb két helyszínen szűkül két órára a maximális várakozási idő a belvárosban – ezzel bezárul a kör a Negyvennyolcasok terét övező parkolózónákban.

Gábor János

Két órát lehet parkolni

Fotó: Gábor János

A Hunyadi János utcai párhuzamos parkolókat leszámítva ezen a területen már csak időkorlátos várakozás lehetséges, hiszen az Arany János és az Ady Endre utca sarkán megmaradt 22, valamint a tér túlsó oldalán, a Szolgáltatóház mellett lévő 14 várakozóhelyet is csak két órán át vehetik igénybe az autósok.

A zónák bővítéséről polgármesteri határozat döntött: dr. Filvig Géza a városi honlapon tette közzé a részleteket, többek között azt is garantálva, hogy az érintett városrészben élők ingatlanonként egy parkolóhelyet időkorlát nélkül használhatnak, ha ezt kérvényezik a városházán. A rendelkezés június 15-én lép életbe, utána akár több tízezer forintos bírságot is kiszabhatnak a parkolást ellenőrző közterület-felügyelők, bár ekkora büntetéshez csak notórius szabályszegés vezethet.

Az időkorlátos parkolózónák fokozatos bővítésével (várható, hogy a Szent István király út 51-es főút felé eső szakaszain is bevezetik) azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy csökkenjen a forgalom okozta zaj- és légszennyezés, valamint nagyobb átmenőforgalmat bonyolíthassanak a belvárosi üzletek, bankok és intézmények. Kalocsa területén továbbra sem kell fizetni a parkolásért, csak az időkorlátozásokat kell betartani, az erre kijelölt területeken.

Két órát lehet parkolni
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában