beruházások

2021.06.06. 11:30

Több játszótér is megújul a következő években Kalocsán

A négyéves program során több száz millió forintot költenek majd játszótérfejlesztésre.

Gábor János

Az újranyitás utáni első városi programot a Csilás parkban tartották

Fotó: Gábor János

Várhatóan új játszótereket is létesít majd az önkormányzat annak a többéves programnak a keretében, amit elsősorban a meglévő parkok felújítására szánnak. A Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyermeknapi rendezvényén, a Csilás parkban bejelentett fejlesztési hullám összességében több száz millió forintba fog kerülni, jelentős önkormányzati források bevonásával.

– Nagyon örömteli, hogy a pandémiát követő újranyitás után pont egy gyereknappal tudtuk kezdeni a programokat – mondta hírportálunknak nyilatkozva dr. Filvig Géza polgármester. – Nyilván sokat gondolkodunk azon, hogy a gyerekeknek hogyan tudnánk kedvezni, ezért játszótérfejlesztésbe kezdünk. Ennek első látható eredménye a Vidats utcai parkban lesz: a nyár végére újítjuk fel, a Blue Knights motorosklub és a környéken lakó családok kezdeményezésére, a KIK Kft. és a városfejlesztési osztály közreműködésével – fejtette ki.

A városvezető tervei szerint 2022-ben a Csajda kertben, 2023-ban a Paksi közi lakótelepen, később az Érsekkertben és a Szőlők közében lehet játszóterek létesítésére vagy modernizálására számítani. A négyéves program az önkormányzat számításai szerint mintegy 200 millió forintba kerül, és azért vált szükségessé, mert a parkokat felügyelő szakemberek, valamint az önkormányzati képviselők szerint elhasználódtak az eszközök, vagy hosszú távon már nem lesznek megfelelőek. Kérdésünkre a polgármester elmondta, hogy egy még élhetőbb várost szeretnének teremteni, és ennek egyik feltétele a gyerekes családoknak nyújtott szolgáltatások javítása.

Filvig Géza úgy véli, a korszerűsítési hullámra minimum 200 millió forint pályázati és saját forrást tudnak majd fordítani, de ennél is több tőkét vonnak be, ha megfelelő tendereket találnak hozzá.

Az eszközcserék alapvető elemként szerepelnek a tervezetben, amihez a város méltán legnépszerűbb, Kubikus parkban lévő játszótere szolgált mintaként. Ahhoz hasonló komforttal és felszereltséggel rendelkező létesítményekben gondolkodnak – tette hozzá.

Az újranyitás utáni első városi programot a Csilás parkban tartották
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában