galériával / videóval

2021.06.18. 14:00

Száznál is több nyugdíjas sétált az egészségért Kecskeméten

Pénteken tartotta meg a Nyugdíjas Szövetség a hagyománynak számító Séta az egészségért elnevezésű programját a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Régi hagyomány a Séta az egészségért elnevezésű közösségi program a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége életében, amit minden évben megrendeznek a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

A járvány csillapodásával pénteken sétáltak együtt először a nyugdíjasok. A résztvevők számán is meglátszott, hogy már nagyon várták a közös eseményt, mert mintegy 110 klubtag regisztrált az eseményre. Probojáczné Túri Éva, a szövetség alelnöke elmondta, hogy immár több mint 20 alkalommal rendezték meg a népszerű eseményt, melynek üzenete, hogy nyugdíjaskorban is lehet aktív, sportos életet élni, s így az egészséget megőrizni.

A séta legidősebb résztvevője a 86 éves dr. Harsányi Ernő volt, aki egyben a nagyobb, hét kilométeres távon vezette nyugdíjas társait.

Probojáczné Túri Éva a rövidebb, másfél kilométeres hosszon diktálta az iramot és mindkét táv célja a domb volt, amit megmásztak a legbátrabb résztvevők. Az eseményen Lévai Jánosné tanácsnok és Libor Zoltán költő köszöntötte a résztvevőket. A séta előtt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház egészségügyi dolgozói egészségügyi szűrést végeztek a résztvevőkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában