nyár

2021.06.15. 10:20

Sokféle tábort kínálnak Kalocsán

A járványt követő újranyitás után még intenzívebb munkába fogott a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. (KIK), amelynek munkatársai saját szervezésű táborokban gondolkodnak, de kampányolnak olyan intézmények programjaiért is, mint a helyi múzeumok. A cég sajtótájékoztatón mutatta be a kínálatot, a múlt héten.

Gábor János

Balról: Busa Attila, Zsikó Zoltán, Budai Viktória és Marosi Mária a sajtótájékoztatón

Fotó: Gábor János

– Várhatón 65 nyári tábor kerül megrendezésre Kalocsán (ennek csak egy része kötődik az önkormányzathoz – a szerző). Nagyon sok ágazatot vonultatnak fel: sport, művészet, kultúra, vallás, kézművesség, idegen nyelv, és még sok más lehetőség – sorolta a KIK ügyvezetője. Zsikó Zoltán a városi intézmények táborairól elmondta: 6–15 éves korig kínálnak időtöltést, és egy, vagy akár hétnapos, bentlakásos, illetve napközi jellegű táborok közül is lehet választani.

A részvételi díjak széles skálán mozognak: lesz, amelyiken már kétezer forintért részt lehet venni, míg a legdrágábbért kb. ötvenezret kell fizetni.

Marosi Mária, a Viski Károly Múzeum múzeumpedagógusa rögtön két tábort ajánlott: újdonság a Várak és kastélyok című ötnapos program, amelynek keretében több közeli-távoli történelmi épületet is meglátogatnak, míg a hagyományos kézművestáborban művészeti technikákkal és népi kézművességgel lehet ismerkedni.

A Nicolas Schöffer Gyűjteményben szintén két tábor lesz, jelentette be Budai Viktória múzeumvezető. A Mekk Elek kézműves napközis táborban a népies alkotás mellett absztrakt festészettel és porcelánfestéssel is foglalkoznak, a Nyitott műhely című alkalmakon pedig rajzoló és festő gyakorlatok lesznek. A sportprogramok közül a Városi Uszoda úszótáborát ajánlotta a létesítmény vezetője. Busa Attila elárulta: az úszásoktatás mellett a vízilabdázás iránt is megpróbálják felkelteni a fiatalok figyelmét.

A KIK-et vezető Zsikó Zoltán hozzátette: az önkormányzati cég is szervez táborokat, bár ezek egyikére, a Szemfüles táborra nem lehet jelentkezni, mert karitatív jellegű: csak rászoruló fiatalokat hívnak meg rá. Lesz viszont három nyitott program: a Sajtkukac, a Kópé és a Könyvtári olvasótábor, amelyekről a 78/601-605-ös számon, vagy az [email protected] e-mail-címen lehet érdeklődni. További részletek a szervező intézmények Facebook-oldalain találhatók.

Balról: Busa Attila, Zsikó Zoltán, Budai Viktória és Marosi Mária a sajtótájékoztatón
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában