galériával

2021.06.12. 21:36

Polski Fiat autós találkozót tartottak a Tőserdőben

Polski Fiat találkozót szerveztek Lakiteleken, a Holt-Tisza partján lévő parkolóban. Nem csak a környező településekről, de az ország különböző részéről érkeztek a márka szerelmesei.

Szentirmay Tamás

Az eseményen minden autó tulajdonosa bemutatta kocsiját. Elmesélték, melyik jármű mennyi idős, illetve mióta van a tulajdonukban. A legtöbb Polski harminc év körüli volt.

Többeknek ez az első autójuk és nem is akarnak másikat, sőt, még száz év múlva is hajtani akarják.

Az egyik tulajdonos Ausztriába jár dolgozni szeretett autójával, és mint azt viccesen megjegyezte,

nem a leállósávban megy az autópályán, hanem a belsőben.

Egy pár az autójához öltözött: a hölgy piros pöttyös ruhában, a férfi pedig fehér ingben, piros nyakkendővel érkezett a találkozóra.

Akadt olyan is, akinek elromlott az autója, de szerencsére azonnal érkezett segítség és orvosolták a hibát. Egy fiatalember arról számolt be, hogy már kilenc éves korában szeretett volna ilyen autót, de csak tizenhat éves korában kapta meg, azóta is hajtja. Többen is saját maguk dolgoztak a gépen, hogy minél szebb és jobb legyen.

Összesen harminckét kisautót mutattak meg az érdeklődőknek, plusz egy nagy Polskit. Erről meg is jegyezték, hogy valamikor a párttitkárokat szállították ilyen autóval, most viszont már csak nagyon kevés található az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában