galériával

2021.06.19. 20:21

Nemzetiségekért Díjat kapott Szűcs Csaba halasi alpolgármester

Történelmi felelősségünk megőrizni nemzetiségi értékeinket – hangoztatta Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Gárdonyban, ahol tizenhatan kapták meg a Nemzetiségekért Díjat, köztük Szűcs Csaba Kiskunhalas szociális és roma ügyekért felelős alpolgármestere.

Pozsgai Ákos

Fotó:

Soltész Miklós a nemzetiségi ösztöndíjak és a Nemzetiségekért Díjak átadási ünnepségén arról beszélt: „békében, örömben és szépségben” élnek együtt ebben a régióban a nemzetiségek, amelyekre ne akarjanak „olyan dolgokat” ráerőltetni, amelyek, mint a múltban is, konfliktusokhoz vezetnek, és kultúránk, táncaink, zenénk, nyelvünk elvesztését eredményezhetik.

– Akkor maradunk meg, ha lesznek példaképek, lesz, aki továbbadja a nemzetiségi kultúrát

– hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint történelmi felelősségünk megőrizni nemzetiségi értékeinket, amelyek azt közvetítik, hogy itt, a Kárpát-medencében békében együtt él 14 nemzetiség.

A most átadott díjakat 2020 végén kellett volna kiosztani, de a koronavírus járvány miatt erre akkor nem volt lehetőség.

A kormány tíz éve támogatja a legjobb tanulmányi eredményeket elérő nemzetiségi diákok továbbtanulását. Az eltelt időben kétszáznál is több, nemzetiségi iskolában tanuló fiatal számára biztosították a két éven át folyósított nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat. Számukra az államtitkárság kétnapos találkozót szervezett Gárdonyban a Velencei tó mellett, ennek második napján adták át a Nemzetiségekért díjakat.

Az állami elismeréseket Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő adták át a kitüntetetteknek.

Szűcs Csaba halasi alpolgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán mondott köszönetet munkatársainak az eddig végzett közös munkáért. – „Sok még a teendő, de biztos vagyok abban, hogy jó úton haladunk.” – írta a politikus, aki köszönetet mondott, hogy érdemesnek ítélték a díj jelölésére és, hogy azt meg is kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában