bács-kiskun / galériával

2021.06.29. 17:00

Kormánymegbízotti érdemérmet kaptak kiemelkedő munkájukért

Bács-Kiskun Megyei Kormánymegbízotti Érdemérmet adott át kedden Kovács Ernő kormánymegbízott annak a 65 szakembernek, aki a megyében a koronavírus járvány közepette kiemelkedő, megfeszített munkát végzett.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A Megyeháza Dísztermében megrendezett ünnepségen Kovács Ernő köszöntötte az elismerésben részesülőket és köszönet hangján szólt hozzájuk.

– Az elején felmerült bennem a kérdés, hogy miként végezzük a megye egészségügyi koordinálását, az oltások megszervezését, a vakcinák orvosokhoz juttatását. Komoly kihívás volt ez számunkra. És azt mondhatjuk, hogy megtettük, és megtették önök beosztottaikkal együtt, amit kellett – emlékezett vissza Kovács Ernő a járvány elleni küzdelem hatalmas feladatára. Elmondta, hogy a Kormánymegbízotti Érdemérem három fokozatával eredetileg a kormányhivatal munkatársainak kiemelkedő teljesítményét díjazták, ezért megalapították a negyedik típusát, melyet az intézmény külső segítőinek ítéltek most oda. – Mindenkinek egy feladata volt: a legjobb tudása szerint minden erejét és lehetőségét latba vetve minél több embert mentsen meg – mondta Kovács Ernő, hozzátéve, hogy jó döntés volt a kormány részéről a háziorvosok védekezésbe való bevonása, akik több fronton is komoly erőfeszítéseket tettek, majd a tesztelésekben segítő fiatalok munkáját is megköszönte.

– Az a teljesítmény, amit önök a megye lakosságáért végeztek, az elmondhatatlanul nagy.

Nagyok a veszteségeink, de a munkájuknak köszönhetően minimálisra csökkentettük azt – méltatta a jelenlévők hozzájárulását Kovács Ernő, majd átadta az érdemérmeket.

Fotó: Bús Csaba

Többek között kitüntetést kapott dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója, dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója, dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, Horváth Mihály, a Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszolgálat vezető mentőtisztje, dr. Móczár Csaba háziorvos, Andriska Tibor és Kaszap Tibor kórházparancsnokok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában