galériával

2021.06.23. 13:50

Kártyapartit rendeztek a tiszaalpári nyugdíjasoknak

A Tiszaalpár–Lakitelek–Nyárlőrinc közösségfejlesztése című pályázat keretében kártyapartit rendeztek nyugdíjasoknak Tiszaalpáron, a Kádár Lajos Közösségi házban.

Szentirmay Tamás

A megjelenteket Ivicz Netta, az önkormányzat egyik munkatársa fogadta. Az összejövetelre mind a három település nyugdíjasait meghívták, a lakitelekiek azonban nem vettek részt a programban. A nyárlőrincieket Pénzváltó István polgármester és Szakácsné Marsa Edina jegyző képviselte.

A program résztvevőinek először egy több kérdésből álló kvízt kellett kitölteni, úgy, hogy a tiszaalpáriaknak Nyárlőrinccel, a nyárlőrincieknek pedig Tiszaalpárral kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni. Akadtak könnyebb, de elgondolkodtató kérdések is.

Amint azt Ivicz Netta elmondta, arra voltak kíváncsiak, hogy a szomszéd településen élők mennyire ismerik a másik községet. A kvíz kitöltését követően a résztvevők leellenőrizhették, hogy jól válaszoltak-e a kérdésekre. A következő feladatban a nyárlőrincieknek egy tekerőlantot, a tiszaalpáriaknak pedig a zárdatemplomot kellett puzzle-ből kirakni.

Kártyaparti lévén természetesen a kártyajáték sem maradhatott el. A nyárlőrinciek körében a legnépszerűbb kártyajáték az entra, amelyet ma is örömmel játszanak. Elmesélték, milyen régóta űzik ezt magyar kártyás játékot, majd elmagyazták a szabályokat, és indulhatott a parti.

A kártyázás után egy bőséges ebédre is meghívták a tiszaalpáriak a nyárlőrincieket, amin már Madari Róbert, Lakitelek polgármestere is részt vett.

A tervek szerint legközelebb Nyárlőrinc fog hasonló rendezvényt szervezni a közösségfejlesztési pályázat keretében, utána pedig Lakitelek, szintén a három település nyugdíjasainak. Amint azt Ivicz Netta elmondta, a pályázat célja, hogy a jelenlévők a program befejezése után, önszerveződésből is folytassák majd a baráti találkozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában