galériával

2021.06.17. 19:58

Inspiráló nőké volt a főszerep a kiskunhalasi konferencián

Helyi, valamint országosan ismert és elismert nőket hívott kerekasztal-beszélgetésre a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület egy most indított programsorozatot keretében. A halasi Hirling József Lovasparkban tartott csütörtöki Hölgyválasz című konferencián pozitív példaként szolgáló nők osztották meg gondolataikat a jelenlévőkkel egyebek mellett a közösségi erő fontosságáról és a sikeres élet alapjairól.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó:

Az élet kínálta lehetőségek kihasználásáról, a női vezetői lét kihívásairól és a női közösségek fontosságáról is megvitatták nézeteiket, tapasztalatikat a konferencia első kerekasztal-beszélgetésének vendégei. Nagy-Apáti Ivett, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője, a kiskunhalasi Pille Kávézó vezetője, Jamrik Márta üzleti mentor és coach, valamint Dr. Ladóczki Mária, a Ladó-Rec Kft. ügyvezetője egyaránt hangsúlyozta: az üzleti életben is nagyon fontos, hogy a nők segítsék egymást.

– Ezek a beszélgetések, mint amilyen a mai is, azért nagyon fontosak, mert hiszem, hogy az életünk történetekből áll, és egymás történeteit meghallgatva inspirálódhatunk, tanulhatunk. Hatással lehetünk a másikra – fogalmazott Ladóczki Mária. Az ő gondolatához csatlakozva Jamrik Márta pedig arra hívta fel a figyelmet: elengedhetetlen, hogy a közösségi médiában látott, hibátlanra színezett életek mellett találkozzunk olyan valódi történetekkel, ahol van fáradtság, küzdelem, hibázás, majd talpra állás.

A kiskunhalasi vállalkozó nők egyet értettek abban, hogy önismereti munka, idő és állandóan meghozott döntések sorozata, amíg különböző szerepeiket, mint például a dolgozó nőt, az anyát, a háztartásvezetőt vagy épp a nagynénit hatékonyan összehangolják. Komoly segítséget jelentenek ebben a visszajelzések, az építő kritikák is, amik általában ösztönzőleg hatnak a hölgyekre.

– Egyúttal nekem például meg kellett tanulnom, hogy ne mindig arra figyeljek, mit mondanak, hanem inkább arra, ki mondja azt – tette hozzá Nagy-Apáti Ivett.

A konferencia következő beszélgetésében a lovas élet női szereplői meséltek többek között arról, hogyan lehetett kivívni a szebbik nem képviselőjeként a férfiak uralta lovas társadalomban a tiszteletet, illetve milyen előnyt jelent a női mentalitás egy lovasterápiás foglalkozáson. Stróbl Dorottya, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára mellett Dr. Wagner Kinga, állatorvos, gyógypedagógus a Magyar Lovasterápia Szövetség elnökségi tagja, valamint Kothencz Henrietta írónő is kiemelte, hogy kitartással, rengeteg munkával és alázattal lehet csak sikert elérni.

A nap zárásaként a reflektorfényben élő nők avatták be a jelenlévőket abba, hogyan állnak helyt a magánéletükben és a karrierjükben, illetve mit jelent számukra a női összetartás. Szabó Zsófi színésznő, műsorvezető, Zsédenyi Adrienn (Zséda) többszörös Fonogram-díjas énekesnő, és Blaskó Nikolett, az ACG reklámügynökség vezetője, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének elnöke egyaránt azt hangsúlyozták, hogy mernünk kell önmagunknak lenni.

– Mindegy mit választunk életünk fő mozgatórugójának, miben akarunk sikeresek lenni, az a lényeg, hogy miközben ezért küzdünk, ne akarjunk megfelelni, pláne nem görcsösen, mások elvárásainak

– mondta Blaskó Nikolett.

– Sokan formálnak véleményt rólunk, de kevesen látnak minket a magunk valójában, ezért nem szabad hagyni, hogy megakasszon vagy elbizonytalanítson egy-egy vélemény – folytatta a gondolatmenetet Szabó Zsófi, aki azt is hozzátette: fel kell vértezni magunkat egészséges önbizalommal, és akkor a határ a csillagos ég. Zsédenyi Adrienn pedig azt hangsúlyozta, élete egyik nagy tapasztalása az volt, hogy mennyire fontos a női háló, a női összekapcsolódás kialakítása.

– Motivál és előre visz, ha hasonló szerepekben és energiákkal működő emberekre támaszkodhatok, vagy ha csak megismerhetem a történetüket

– fogalmazott.

Blaskó Nikolett pedig rámutatott, hogy a mentális jóllét megkerülhetetlen feltétele a sikerességnek, legyen szó magánéletről vagy karrierről. Hangsúlyozta továbbá, hogy célok nélkül nem lehet építkezni és előre haladni, ahogy a pozitív gondolatok nélkül sem.

– Nekem mindig is az volt a célom, hogy olyan életet éljek, amit senkivel sem cserélnék el. Számomra ez a siker, hogy harmonikus és boldog életem van – zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában