támogatás

2021.06.13. 10:21

Idén másodszor kaptak adományt a rászorulók Szabadszálláson

Az idei évben már második alkalommal kaptak segítséget a rászorulók Szabadszálláson, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat szívügyeként kezeli sorsuk alakulását.

Gulyás Sándor

Az alapszolgáltatási központ az elmúlt évben sikeresen pályázott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, így 2022. március 31-ig mentett élelmiszerrel tudja segíteni a létminimum alatt, vagy annak közelében élő lakosságot, nyugdíjasokat, kisgyermekes családokat. Az intézmény által osztható élelmiszereket a helyi önkormányzat rendszeresen további tartós élelemmel egészíti ki, valamint segítséget nyújtanak a szállításban is. A központ munkáját a helyi tűzoltóság kollektívája is támogatja.

Áprilisban 300 kilogramm almát osztottunk szét a szociális étkeztetésben részesülők körében. Most is háromszáz fő kapott segítséget. Az élelmiszerbank által biztosított adomány zöldborsó-, illetve kukoricakonzervet, szeletelt szalámit, sütőélesztőt, gabonás kekszet, rágógumit, testápolót, valamint a kisgyermekes családok részére pelenkát, védőkrémet, nedves törlőkendőt és játékokat tartalmazott. A csomagot az önkormányzat gyümölcslekvárral, házitésztával, májkrémmel, készételkonzervekkel egészítette ki – mondta el Csavajda Márta, az Alapszolgáltatási Központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában