kecskemét / dominika

2021.06.02. 06:55

Herczeg-Kis Bálint biztos résztvevője az Exatlon döntőjének

Herczeg-Kis Bálint Exatlonban töltött pillanataiból aligha lehet kiragadni egyet-egyet, hiszen a kecskeméti gimnazista hétről hétre bizonyított, mindig tudott egy már tőle megszokott, mégis bravúros lépést tenni a végső cél felé. Az elmúlt néhány hónap eredményességét támasztja alá a keddi versenynap is, amelynek végén eldőlt: Herczeg-Kis Bálint biztos résztvevője lesz a harmadik évad döntőjének.

Morva Daniella

Forrás: tv2.hu

Bálint nem titkolt céllal indult neki a keddi versenynapnak: szeretett volna egyeneságon bekerülni a férfi döntőbe. Ehhez azonban csapattársát, Wald Ákost, és a Bajnokok Jósa Daniját is le kellett győznie.

A fiatal versenyző magabiztosan állt Gelencsér Timi elé az első győztes futamot követően, melyet Ákossal vívott.

– Próbálom azt tartani, amit eddig is hoztam. Igyekszem nyugodt maradni minden helyzetben, és nem rástresszelni semmire. Szerintem eddig is ez volt az erősségem, és ezt most is szeretném megtartani – fejtette ki Bálint.

A papírforma ellenére Jósa Dani igyekezett megmutatni, hogy igenis van helye a döntőben. Attól függetlenül, vagy annak tudatában, hogy Bálint, Ákos és az egész Kihívó csapat egy emberként bízott abban, hogy könnyedén megszabadulhatnak az egyetlen piros versenyzőtől, Dani okozott némi meglepetést és fejtörést a kékeknek.

– Nagyon izgalmas a mai nap, a fiúk szó szerint fej fej mellett haladnak. Kevés élet maradt, hamarosan kiderül, hogy ki lesz a biztos párbajozó

– foglalta össze a vége előtt a látottakat a Bajnokok egykori legeredményesebb játékosa, Somhegyi Krisztián.

Ekkor még nem lehetett tudni, ki lesz az első biztos párbajozó, nem sokkal később azonban kiderült: Wald Ákosnak nem maradt több élete, így neki biztosan kell még küzdenie egyet a döntőbe jutásért.

Bár az egyetlen még versenyben lévő Bajnok, Jósa Dani könnyedén ráérzett az ügyességi feladatra, ezzel megnehezítve az egyébként stabil teljesítményt nyújtó Kihívó dolgát, Bálintnak sikerült felülkerekedni, és végül magabiztosan legyőzni ellenfelét.

Ezzel eldőlt: Herczeg-Kis Bálint biztos döntős, és nagy eséllyel indul a fődíjért, bárki is álljon majd a másik oldalán.

Wald Ákos közvetlenül az utolsó futamot követően felhívta rá a figyelmet: Bálint párbaj nélkül verekedte be magát a döntőbe, kiegészítésképpen pedig megjegyzendő: szinte végig ő volt a legjobb statisztikával rendelkező Kihívó, mely újabb alátámasztása annak a ténynek, hogy valóban helye van a döntőben.

Bálint meghatódva fogadta az eredményt; könnyek között mesélte Gelencsér Timinek, mennyire boldog, hogy hamarosan ott lehet a családja mellett.

– Úgy gondolom, hogy ez az egész út számomra egy hatalmas tanulófolyamat volt. Rengeteg mindent tanultam magamról, de úgy érzem, hogy amikor már csak két életem volt, akkor átkattant valami; ott jöttem rá igazán, hogy hogyan is kéne csinálni a dolgokat. Ezt követően azt éreztem, hogy úgy csinálom, ahogyan kell és nem tud kizökkenteni semmi. Márpedig nehéz volt, hiszen két olyan ellenfelem volt, akiknek nagyon nehéz volt megfogni és hatalmas csatákat vívtunk ma. Örülök, hogy jött ez a pont, és végül csak sikerült. Ehhez kellett az is, amikor kiültem a partra és gondolkoztam egy kicsit. Szerencsére utána sikerült kijavítani a hibákat.

Akármelyik srác lesz ott velem ezek után a döntőben, biztos vagyok benne, hogy hatalmas küzdelem lesz, és nagyon oda fogom tenni magamat

– foglalta össze gondolatait a kecskeméti gimnazista.

– Azelőtt egy picit szétszórt voltam szerintem, sőt nagyon, majd összeraktam fejben, hogy miért is vagyok itt, miért jöttem. Nem azért, hogy a végén elbukjak. A szeretteimnek is muszáj megmutatnom, hogy a végén is erős tudok maradni. Bár néha nehéz, de tudtam, hogy azért jöttem, hogy ott legyek a döntőben, és azt akartam, hogy büszkék legyenek rám otthon – tette hozzá Herczeg-Kis Bálint.

A Jósa Dani és Wald Ákos között megrendezésre kerülő párbaj bár nem érinti Herczeg-Kis Bálintot, mégis nagy súly nehezedik a vállára azzal, hogy az utolsó pillanatig szurkolnia kell korábbi csapattársáért.

– A holnapi nap talán még nehezebb lesz, mint a mai, hiszen számomra is nagy a tét, hogy kivel vívom a döntőt, mert nagyon jó lenne Ákival menni egy utolsót, amikor már tényleg az a tét, hogy itt a döntő, és utána megyünk haza. Személyében egy nagyon jó barátot találtam a hosszú idő alatt, szeretném így zárni ezt az egész kalandot – hangsúlyozta Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában