oktatás

2021.06.11. 15:52

Folytatódik a szociális munkás főiskolai képzés Kiskunhalason

Jövő tanévtől újabb osztályt indítanak a kiskunhalasi konzultációs helyű szociális munka alapszakon, ezért a jelentkezéssel és a képzéssel kapcsolatos tájékoztatót, valamint a szociális munka múltbéli és jelenlegi helyzetét bemutató konferenciát tartottak csütörtökön a Kiskunhalasi Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnokában.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A dunaszerdahelyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Boldog Batthyány-Strattmann László Kihelyezett Tagozata tavaly ősszel indított kihelyezett képzést Kiskunhalason, és szeptembertől újabb 25 fő kap lehetőséget diplomaszerzésre. Szűcs Csaba szociális és roma ügyekért felelős alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy azért is tartották fontosnak megszervezni ezt a tájékoztatót és konferenciát, mert a világjárvány miatt az első kiskunhalasi osztály kizárólag online oktatásban tanulhatott, így nem találkozhattak az intézményvezetőkkel és az oktatókkal.

Prof. dr. habil. Herdics György, a dunaszerdahelyi kihelyezett tagozat igazgatója bemutatta a jelenlévőknek a szlovákiai székhelyű felsőoktatási intézményt, a képzéseket, és hangsúlyozta, hogy

a jelentkezéshez nem kell emelt szintű érettségi, valamint a diploma megszerzéséhez nincs szükség nyelvvizsgára.

Kiemelte továbbá, hogy az Európai Unió tagországaiban érvényes diplomát kapnak a hallgatók, ami a honosítási eljárást követően Magyarországon is elfogadott főiskolai végzettségnek számít. Egyúttal tájékoztatta az érdeklődőket, hogy az idei jelentkezési határidőt augusztus 15-ig meghosszabbították.

Fotó: Pozsgai Ákos

A tájékoztatót követően doktoranduszok beszéltek a szociális gondoskodás nagyjairól a történelmi Magyarországon és a szociális munkát napjainkban jellemző dilemmákról. Herdics György pedig Segítés és segítők a szociális munkában címmel tartott előadást, hangsúlyozva, hogy ehhez a szakmához szent elkötelezettség kell, az a belső késztetés, hogy az ember mindenképp segíteni szeretne.

A program zárásaként közbenjáró imát tartottak Szent Erzsébethez és Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóhoz a halasi Alsóvárosi Szent Péter és Pál templomban.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában