beruházás

2021.06.19. 06:55

Felújítva és korszerűsítve adták át a kunbaracsi óvodát

Ünnepélyes keretek között adták át a minap a megújult kunbaracsi óvodát. Az intézmény energetikai felújítására mintegy harmincnégymillió forintot költött a település önkormányzata.

Gulyás Sándor

A nyolcvan négyzetméteres alapterületű óvoda felújítása októberben kezdődött el

Fotó: Gulyás Sándor

A rendezvényen Hegedűs Lászlóné alpolgármester, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet.

A nyolcvan négyzetméteres alapterületű óvoda felújítása októberben kezdődött el. A beruházás költségeit a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatásból, valamint önerőből fedezte a község önkormányzata.

A rendelkezésre álló keretből futotta a falak, a lábazat, a padlásfödém hőszigetelésére, a fűtésrendszer korszerűsítésére, az elöregedett nyílászárók cseréjére, valamint napelemek felszerelésére, a földhő-rendszer kiépítésére. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan valósult meg az épület részleges belső felújítása is, valamint egy helyi vállalkozónak köszönhetően az intézmény vizesblokkja is megújulhatott. A részleges akadálymentesítésnek köszönhetően az intézmény megközelítése is egyszerűbbé vált.

A felújított épületet Földi Tibor római katolikus plébános és dr. Kenyeresné Téglási Anna református lelkipásztor szentelte fel, illetve áldotta meg.

A nyolcvan négyzetméteres alapterületű óvoda felújítása októberben kezdődött el
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában