galériával

2021.06.29. 14:00

Felavatták a megújult Anna Margit Játszóteret Borotán

A Magyar Falu Program keretében elnyert támogatásból újították fel az Anna Margit Játszóteret Borotán. A mintegy ötmillió forintos beruházáshoz a kormány biztosította az anyagi forrást.

Pozsgai Ákos

Fotó:

Ünnep volt a település számára a játszótér felújítása, amit múlt szombaton adtak át a helyi közösségnek. A Magyar Falu Program keretében közel ötmillió forintból sikerült felújítani a játszóteret.

– A régi, elavult és törött játszótéri elemeket kicserélték újakra és teljesen új, modern játékelemeket is felállítottak, amelyek megfelelnek a mai kor követelményének

– mondta köszöntőjében Kisné Tóth Renáta polgármester, aki szerint biztonságosan használhatják a gyerekek a megújult játszóteret, ami hozzájárul a mozgásigényük kielégítéséhez és a készségfejlesztéséhez.

A játszótér úgy lett kialakítva, hogy a kisebbek és a kamaszkorúak is egyaránt megtalálják maguknak a kedvükre való játékot ugyanabban a térben, ami kiváló közösségformáló is egyben – hangsúlyozta a polgármester, kiemelve, hogy a mai gyerekek közül sokan bezárkóznak a négy fal közé a számítógép előtt ülve, ami kihasználatlanná teszi a játszótereket, és ezen szeretnének változtatni Borotán. Annak a reményének adott hangot, hogy nagyon sok gyermek nevetésétől lesz hangos a játszótér, ahol a gyerekek önfeledt pillanatokat tudnak eltölteni családjuk, barátaik és pajtársaik körében.

– Ez a játszótér komoly értéket képvisel a település életében, épp ezért a polgármester azt kérte, hogy a játékokat rendeltetésnek megfelelően használja majd mindenki. Elmondta azt is, hogy az önkormányzat a játszótér átadását követően kiemelt figyelmet fog fordítani a színvonalas fenntartásra, és a játékok megóvására.

A játszótér avatásán jelen volt Farkas P. József a kecskeméti Vojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója is, aki tavaly ősszel azzal a javaslattal kereste fel a borotai polgármestert, hogy nevezzék el a település híres szülöttjéről, Anna Margit nemzetközi hírű magyar festőművészről a játszóteret. Farkas P. Józsefet szintén személyes, rokoni szálak fűzik Borotához, épp ezért számos már kezdeményezést tett már a település önkormányzata és helyi vállalkozások felé, mint például, hogy hozzanak létre Anna Margit festményeiből egy tárlatot Borotán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában