Nemesnádudvar / galériával

2021.06.13. 21:04

Évzárót tartottak és megnyitották az új klubházat

A Nemesnádudvari KSE és a Nemesnádudvari NKSZE évzárójára gyűltek össze a helyi és környékbéli sportszeretők szombat délután a sportpályán. A többéves hagyomány szerint értékelték és díjazták a kézilabdások és futballisták teljesítményét, majd ünnepélyes megnyitó keretében felavatták az új klubházat. Az épületre az MLSZ TAO-s programjában pályáztak. A beruházás 22 milliós TAO-s támogatásból és 9,5 milliós egyesületi önrészből valósult meg. A TAO-s támogatást a helyi vállalkozók és egy bajai székhelyű cég biztosította. Az építkezést zömében helyi vállalkozók végezték.

Márton Anna

– Csodálatos ez a pálya és ami meglepett, hogy ennyi fiatal van itt. Igaz, hogy nem csak labdarúgók, hanem kézilabdázók is, de öröm volt ránézni erre a sok fiatalra. Én úgy gondolom, hogy Nádudvaron megvan az utánpótlás és egészséges társadalmat tudnak tovább vinni. A létesítmények nagyon kulturáltak, remek közösségi helységek. Az MLSZ szeretné, hogy a kisebb településeken a futballpályák mellett épüljenek közösségi termek is, ahol a mérkőzések után a játékosok, a menyasszonyok, a feleségek és a gyerekek jól érezzék magukat. Ez a törekvés itt megvalósulni látszik – mondta el hírportálunknak Losonczy László, az MLSZ megyei elnöke.

Nemesnádudvar az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, a környékben a legjobb kézilabdacsarnok épült fel két éve. Az is összefogással készült a szövetség, a helyi vállalkozások és az önkormányzat összefogásával sikerült megépíteni.

– Látszik az eredmény, hogy sok gyerek sportol és eredményesek a kézisek és a futballisták is. A mostani klubház is összefogással készült a Magyar Labdarúgó Szövetség, a helyi vállalkozások és a helyi klub fogott össze azért, hogy megfelelő körülmények között készülhessen el. Abban bízom, hogy ennek az elkövetkezendő időszakban meg lesz az eredménye – mondta köszöntőjében Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában