programajánló

2021.06.13. 12:21

Búcsút tartanak a Barátok templomában Baján

M. A.

Június 13-án ünnepli a katolikus egyház Páduai Szent Antal, a világon az egyik legnépszerűbb szent névnapját. A bajai Barátok templomának is a védőszentje, így ezen a napon tartják a templombúcsút. A reggeli fél 9-es magyar nyelvű szentmisén közreműködik a plébánia ifjúsági zenekara. Az ünnepi, háromnyelvű (magyar, horvát, német) búcsúi nagymise 10.30 órakor kezdődik, ezen koncelebrál Binszki József esperes, a Belvárosi templom plébánosa, Csorba Dávid, józsefvárosi plébános, valamint a házigazda, Schindler Mátyás plébános.

Este fél 7-kor a szentmisét liliomos körmenettel végzik, amelyen részt vesznek a plébánia hittanosai és az idei elsőáldozók is. Schindler atya arra kéri az érkezőket, hogy mindenki hozzon magával egy szál liliomot.

A búcsúi 10:30 órai szentmisén egyúttal hálát adnak a járvány harmadik hullámának a végéért, és gondolnak majd mindazokra, akik a pandémia áldozatai lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában