fülöp róbert

2021.06.13. 09:07

Az államtitkár is pályára lépett Kalocsán

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára is pályára lépett Kalocsán.

T. K.

Fotó: Tapodi Kálmán

Most zajlik a labda­rúgó-Európa-bajnokság, és a foci mindannyiunk leginkább beszélt közös nyelve – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ Kalocsai Gyermekotthona évzáró sportnapján rendezett focimeccs előtt, melyen az államtitkár is pályára lépett.

Fotó: Tapodi Kálmán

Az otthon sporttelepén rendezett kispályás mérkőzésen a csapatok „#csak együtt” feliratú mezekben játszottak, amelynek kapcsán az államtitkár hangsúlyozta: a közösségi összetartozást, a másra való utaltságot a gyermekvédelemben is jól megmutatja a sport, így a foci is.

– Bízunk benne, hogy egy ilyen élményt is tudunk nyújtani ezzel a meccsel a gyerekeknek. A vegyes csapatokban most pályára lépőknek, a gyerekeknek, a politikusoknak, a gyermekvédelmi szakdolgozóknak egészen biztos, hogy közös nyelve a foci – tette hozzá Fülöp Attila, aki szerint: a gyerekvédelemben a legjobb szakember munkája is halálra van ítélve, ha azt a közösség nem támogatja.

Fülöp Attila beszélgetett és focizott a gyerekekkel
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában