túra

2021.06.11. 15:53

A Kiskunsági Nemzeti Park volt a nyertes kirándulók úti célja

Kecskeméten, a Hírös Agóra kulturális központ által szervezett Kiskunság kincsei helytörténeti és természetismereti közösségi játék nyertesei, a két Zrínyis csapat jutalomkiránduláson járt a napokban. Az úti cél a Kiskunsági Nemzeti Park volt.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Hírös Agóra

Az online megméretés két legjobb eredményt elérő csoportja a Macskák csapata (Zrínyi Ilona Általános Iskola 4. osztály) és a Nagydumások(k) csapata (Zrínyi Ilona Általános Iskola 6. osztály) egynapos kirándulást nyert, melyet most válthattak be. A Kiskunsági Nemzeti Park fülöpházi Naprózsa Erdei iskoláját keresték fel, ahol emlékezetes napot tölthettek el a buckák között.

A Nagydumások csapata
Fotó: Hírös Agóra

A terepen a Kiskunság különleges és védett természeti értékeivel, állataival, növényeivel ismerkedtek meg. A futóhomok, azaz a szél által helyét változtató homokdombok meghódítása közben megszemlélték a hangyaleső lárváját, a báránypirosító színét, lepkehálóval fogtak lepkét, hallgatóztak a pacsirta és a lappantyú hangját figyelve és gyönyörködtek a naprózsa virágában, az árvalányhaj termésében.

Az ismeretszerző túra után homokképet készítettek, természetismereti játékok és az erdei tornapálya várt rájuk. Nagyszerű élményben volt részük, hiszen a közösségi játék során könyvekből, ismeretterjesztő videókból megismert állatok, növények most karnyújtásnyira voltak a tőlük, élőhelyükön ismerkedhettek velük. Mindeközben fokozottan ügyeltek a védett példányokra, betartva a természetjárás írott és íratlan szabályait.

A Macskák csapata
Fotó: Hírös Agóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában