környezetvédelem

2021.06.03. 11:21

A kiskunhalasi gimnáziumban adhatók le a használt telefonok

Mostantól már a Szilády Áron Református Gimnáziumban is leadhatjuk a használaton kívülre került mobiltelefonokat.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Szilády Áron Református Gimnázium is csatlakozott a „Passzold vissza Tesó!” környezetvédelmi kampányhoz. A Jane Goodall Intézet, a Követ Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös programjának a célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsék, minél nagyobb mennyiségben. A használt készülékek számos része újrahasznosítható, de a környezetbe jutva káros anyagot rejtenek. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok bányászata a világ különböző pontjain számos állatfaj élőhelyét veszélyezteti és ezt a folyamatot szeretnék a szervezők megfékezni.

Mostantól a gimnázium aulájának az előterében elhelyezett gyűjtőponton tudják a diákok a használhatatlanná vált digitális eszközöket leadni. A visszagyűjtő dobozokban kizárólag adatmentes és használaton kívüli mobiltelefont, GPS-t, táblagépet lehet elhelyezni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában