galériával / videóval

2021.06.03. 14:48

A Kecskeméti Vadaskertbe kirándultak a gyerekek

A Szabadkai utcai óvodások és az óvodapedagógusok a Kecskeméti Vadaskertbe látogattak csütörtökön.

Sebestyén Hajnalka

Kecskeméten, a Vadasparkba látogattak a Városi Szociális Közalapítvány meghívására a Szabadkai utcai óvodások és az óvodapedagógusok. Az autóbuszt a KEKO ingyen biztosította számukra.

A több mint hatvan kicsi hatalmas örömmel vette birtokba a kertet. Közülük többen még sosem jártak a Vadaskertbe, sőt akadt olyan ovis is, aki még sosem ült buszon.

A csapatot a Vadaskert előtt Lévai Jánosné önkormányzati tanácsnok fogadta, aki a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumának tagja. Kiemelte, mennyire fontos ez a kirándulás a gyermekek fejlődése szempontjából, hiszen amellett, hogy kikapcsolódnak, környezettudatosságra és állatszeretetre tanítja őket.

A Vadaskertben Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes és Tokovics Tamás igazgató mesélt nekik az állatokról, különös tekintettel az új jövevényekről, a három kis tigrisről, a kis mandrillról és az öt gyűrűsfarkú makiról. A óvodások ezt követően két csoportban tekintették meg az állatállományt, idegenvezetés mellett.

Borbély-Balázs Csilla óvodavezető külön megköszönte a lehetőséget, mely rendkívül sokat jelent a gyerekeknek. A hosszú bezártság után lelkileg is feltöltődhetnek az új élmények által. Ráadásul sok szülő nem is tudja biztosítani ezt az élményt a gyermekének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában