virágosítási akció

2021.05.22. 17:00

Virágládákat fogadtak örökbe a fülöpszállásiak

Növények kiültetésével kezdett faluszépítési akcióba május első hetében a község lakossága.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Faluszépítési akcióba kezdett május első hetében Fülöpszállás lakossága. A „Fogadj örökbe egy virágládát” mozgalom keretében harminckét darab virágládát helyeztek ki a település különböző pontjaira a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület és az önkormányzat aktivistái.

– A virágosítási program ötletével 2019 telén kerestek meg a helyi Kendős Kalapos Klub tagjai. A megvalósítás a koronavírus-járvány miatt az idei év tavaszáig váratott magára. A harminckét darab egy-, két-, illetve háromlépcsős virágládák áprilisban készültek el. Az utcabútorok kihelyezése és az egynyári növények kiültetése május elsején valósult meg az önkéntesek segítségével. Az akció sikerességéhez a település önkormányzata is hozzájárult. A ládákat, a virágföldet, valamint a növényeket az önkormányzat biztosította – tájékoztatta a baon.hu-t Gubacsi Gyula polgármester.

A virágosítási akció lényege, hogy minden önként jelentkező vállalja egy-egy virág fagyokig tartó öntözését, a virágláda közvetlen környezetének gondozását.

– A folytatás nem sokáig váratott magára, mivel környezetünk, az életterünk szépítése egyfajta belső igényként fogalmazódott meg sokakban. Ennek jegyében újabb húsz virágláda került ki a minap közterületekre Fülöpszálláson. Az igények folyamatosan érkeztek be hozzánk, így harminc darab tárolóedényt gyártunk a közeljövőben. A „Fogadj örökbe egy virágládát” mozgalomhoz bárki csatlakozhat, nincs más teendője, mint regisztrálni az önkormányzat titkárságának elérhetőségein, e-mailben vagy telefonon – tette hozzá Gubacsi Gyula.

Minden önként jelentkező vállalja a virágláda közvetlen környezetének a gondozását
Fotó: Gulyás Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában