beruházás

2021.05.15. 14:35

Útrekonstrukciós programba fogtak Dunaszentbenedeken

Felújítják az utakat Dunaszentbenedeken.

Gábor János

Kecskeméten a szükséges útjavításokat részben igénybejelentés alapján, részben tervszerűen végzik <i>Fotó: Bús Csaba</i>

Miután sikerült lezárni a több településen átívelő szennyvízbekötési hullámot, a község helyreállítaná a többéves beruházás során feltúrt, majd visszafoltozott közutakat és járdákat. Vargyas Mihály polgármester elárulta: saját erőből nincs esélyük rá, hogy nagyszabású aszfaltozásba és betonozásba kezdjenek, ezért csak fokozatosan tudják elvégezni a rekonstrukciókat.

– A Béke utcát már szinte teljes egészében le tudtuk aszfaltozni. Most a Duna felé vezető Petőfi, Dózsa és Rákóczi utcákat szeretnénk kijavítani, ha máshogy nem, legalább felületzárással, mert nagyon fel vannak repedezve – mondta Vargyas Mihály, hozzátéve, hogy a program ütemezve is rendkívül költséges, de haladni akarnak vele.

Bár közútépítésre csak ritkán akad állami vagy uniós forrás, a járdákkal szerencsésebb helyzetben vannak. A főutca teljes hosszát már sikerült újjáépíteni, és a projektet ez esetben is a Duna felé folytatnák, a Magyar Falu Program segítségével. Ebből a keretből ugyan nem lehet teljes beruházásra pénzt nyerni, de anyagköltségre igen, mondta a községvezető, hozzátéve: erre a célra nem először pályáznak, de eddig elutasították őket. Most nagyon bíznak a pozitív elbírálásban – fogalmazott.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában