fejlesztés

2021.05.11. 07:00

Új eszközökkel bővül a dusnoki vízi központ

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően fejlesztik a Vajas-csatorna partján álló létesítményt.

Gábor János

Forrás: archív felvétel

Fotó: Gábor János

A település önkormányzata tovább bővíti a 2019-ben, a Vajas-csatorna partján épített vízi turisztikai állomását. Az újabb nagy értékű beruházással nő az ingatlan befogadóképessége, modernebbek lesznek az ott tartózkodás feltételei, és végeredményben rendezvények lebonyolítására is alkalmassá teszik. A projekt részeként hangtechnikai és informatikai eszközpark vásárlása is megvalósul.

– A JETA-pályázatot januárban nyújtottuk be a dusnoki Vajas Vízi Központ továbbfejlesztésére. Elfogadták, így 12,675 millió forintból, 15 százalékos önrésszel folytathatjuk a munkát – számolt be a polgármester. Mindszenti István kifejtette: a kapott összegből közel 300 négyzetméteres térkövezett területet és négy parkolót alakíthatnak ki, napelemes közvilágítással.

– Beszereztünk még interaktív és informatikai eszközöket is: kétmillió forint értékben hangtechnikát, nagy képernyős tévéket, állványokat, laptopokat, mikrofonokat és egy projektort vettünk. Beszerzés alatt van még két-két új kenu és kajak, ezekkel együtt már kilenc vízi közlekedésre alkalmas eszköz áll majd a látogatók rendelkezésére – részletezte.

A víziturisztikai központot még az előző önkormányzat kezdte el építeni, a Vajas-csatorna és a focipálya között, két évvel ezelőtt. A létesítmény az egykori sertésátvevő telep épületének helyén jött létre: az ingatlant csónakházzá alakították, azzal a céllal, hogy a túrázók kényelmét, így a községben töltött vendégéjszakák számát is növeljék. A településen egyébként nagy hagyománya van a vízitúrázásnak, a közösség minden évben több száz fős fáklyás csónakfelvonulást tart Szent Iván-éj napján.

A dusnokiak körében nagyon kedvelt időtöltés a vízitúrázás
Fotó: Gábor János / archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában