baja

2021.05.19. 19:20

Szemetet szedtek a vaskúti út mentén

Ismét akcióba lendültek a bajai Szemtéfogócska csapat tagjai. A vaskúti út mentén az ágvágó, a kapa, a gereblye és a tíz körmük segített abban, hogy a tíz köbméter szemetet kitermeljék.

Rab Rita

Akcióba lendültek

Fotó: Rab Rita

– A választott terület nagyobb részén régóta kihordott hulladék volt, amit már a természet kezdett elfoglalni, meghódítani, és ez így nagyon megnehezítette a munkánkat. Ezen a délelőttön túlóráztunk is, hiszen a 22 résztvevőnek (10 felnőtt és 12 gyermek) nemcsak kihordani kellett a hulladékot, hanem egy győztes harcot vívni annak a kiszabadításáért – mondja Bátori Magdolna szervező.

Még a meghosszabbított munkaidő ellenére is rengeteg szemetet kellett otthagyni az erdőben, ami egyelőre még várja a dolgos kezeket. A csapat által összeszedett, az erdei út mentén szórványban szétdobált autógumik és kisebb szemétdombok összegyűjtését a közfoglalkoztatottak vezetője vállalta, hogy a napokban azt is elszállítják.

Bátori Magdolna hangsúlyozta: nagyon küzdelmes, de sikeres akciót tudhatnak maguk mögött. Így most végre indulhat a vegetáció, a növény- és az állatvilág újabb tiszta területekhez jutott. A szombati szemétgyűjtéssel lezárták a Szemétfogócska 2021-es évének első felét, teljesítve az idei esztendőre tervezett hét alkalmából négyet. Szep­temberben újult erővel folytatják.

Akcióba lendültek
Fotó: Rab Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában