galériával

2021.05.30. 11:50

Megemlékeztek a hősökről Kecskeméten

Vasárnap délelőtt koszorúzással egybekötött Hősök Napi megemlékezést tartottak Kecskeméten, a Deák Ferenc téren található II. világháborús emlékműnél.

Sebestyén Hajnalka

Az ünnepséget a helyi önkormányzat, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület területi szervezete, a Magyar Történelmi Vitézi Rend, az 1956 Magyar Nemzetőrség Kecskeméti Parancsnoksága szervezte meg. A várost dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Lévai Jánosné tanácsnok képviselte.

Emlékező beszédet mondott lovag Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes. Szólt a régmúlt történelméről, megemlékezett a háborúkban elesett és harcolt hősökről, és kiemelte korunk hőseit, az orvosokat, a mentősöket és az egészségügyben dolgozókat.

A meghitt esemény koszorúzással zárult. Az ünnepség hangulatát emelte Szabó Sándor tárogatóművész játéka.

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetség Kecskemét Város Szervezete is részt vett az eseményen, tagjai szintén elhelyezték koszorújukat a hősök tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában