galériával

2021.05.06. 19:33

Közösség is terem a kecskeméti kertekben

Nyitó ünnepséget tartottak csütörtökön a Széchenyivárosért Egyesület működtetésében álló Fáklya utcai, majd a Szent Család Plébánia mögötti közösségi kertekben Kecskeméten.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A két veteményeskertben összesen 72 parcellát művelhetnek a széchenyivárosiak. A kertek népszerűségét mutatja, hogy egy parcella sincs parlagon, sőt 12 fő szerepel a várólistán.

A közösségi kert parcelláit ingyen használhatják zöldség, gyümölcs és fűszernövények termesztésére a széchenyivárosiak, csupán a vízdíjhoz kell hozzájárulniuk.

Az összejövetelen Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a kertművelőket. Méltatta a kertészkedő családok munkáját, akik műveikkel a Legszebb Konyhakertek pályázatán is rendszeresen indulnak és rendre nyernek is. B. Tóth Katalin egyesületi elnök a kertek közösségépítő szerepét hangsúlyozta. Elmondta, hogy minden évben fejlesztik a kerteket: megkönnyítik az öntözést és leülőt is kialakítanak, hogy a kertészkedők megpihenhessenek. Az eseményeken dr. Salacz László országgyűlési képviselő is jelen volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában