megemlékezés

2021.05.27. 10:47

Idén is csak szűk körben tartották meg a honvédelmi napot Kalocsán

A honvédelem és a magyar hősök napjára, valamint a város laktanyáiban egykor állomásozott alakulatokra emlékeztek a napokban.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az ünnepségeket a Kalocsai Honvéd Kulturális Egyesület és a Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre szervezte, először a Batthyány-szoborcsoportnál, majd a Szentháromság téri hősi emlékműnél, végül pedig a Kalocsa Katonaváros emlékműnél koszorúztak.

Dr. Kovács György nyugalmazott ezredes felidézte: ezt a rendezvényt általában látványos programokkal, haditechnikai bemutatóval, katonazenekarral, toborzással együtt szokták megtartani, de a járvány miatt már másodszor kényszerültek szűk körű megemlékezésre. Az ünnepen képviseltette magát a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének Dél-alföldi Régiója, a Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesülete, a Honvédség és Társadalom Kalocsai Baráti Kör, illetve a 24. Harckocsi Ezred Baráti Kör Egyesület, míg az önkormányzat részéről dr. Filvig Géza polgármester jelent meg.

A Negyvennyolcasok terén is elhelyezték a koszorúkat
Fotó: Gábor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában