Háromszáznyolcvan millió forint kompenzációt kap Kiskunhalas

A magyar kormány döntött a huszonötezer fő feletti települések támogatásáról Kiskunhalas Város Önkormányzata 380 millió forint támogatást kap. A döntés értelmében több fejlesztés valósulhat meg a városban – közölte közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester.

Pozsgai Ákos

A kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adóját idén a felére csökkentette a kormány arra hivatkozva, hogy a kkv-k foglalkoztatják a legtöbb dolgozót, és a járvány idején a kisvállalkozások a legsérülékenyebbek. A kormány később külön-külön tárgyalt az önkormányzatok vezetőivel, hogy milyen mértékben tudja kárpótolni a településeket az elmaradt bevételkiesés miatt.

– A halasi önkormányzat és a kormány között történt korábbi egyeztetés során Fülöp Róbert polgármester arról állapodott meg a kormányzat képviselőjével, hogy fejlesztésekre fogja költeni a város ezt a támogatást – mondta el érdeklődésünkre Farkas Dániel, a halasi Városháza kabinetvezetője. Hozzátette: azt jelenleg nehéz meghatározni, hogy a kormánytámogatás milyen mértékben pótolja a koronavírus elleni védekezés miatt elvont iparűzési adót, de nagyságrendileg hasonló lehet.

Fülöp Róbert polgármester csütörtök kora eset tudatta közösségi oldalán, hogy a kormány döntött a 25 ezer fő fölötti települések támogatásáról, Kiskunhalas 380 millió forintot kap.

A döntésnek köszönhetően több fejlesztés valósulhat meg a városban. Új ivóvíz kút épül, felújítják a Vadkerti és az Eperd utcát, a Szentháromság tér felújítása is megvalósulhat, a Kuruc vitézek terén is útfelújítás és parkolóépítés lesz, a Dr. Nagy Mór utca is megújul, valamint felújítják a Fazekas Mihály utca útburkolatát, és ugyanitt parkoló is épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában