Tanyai Termék Piac

2021.05.19. 13:56

Gyógynövényeket és gombákat mutatnak be a szakértők Kecskeméten

Gomba- és gyógynövény bemutató, tanácsadás és ízletes szamóca áll majd a csütörtöki Kecskeméti Tanyai Termék Piac fókuszában.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Budai utcai nagypiacon csütörtökönként 13 és 17 óra között érhető el a termelői piac. A helyi termelőket népszerűsítő kampány keretében ezúttal, május 20-án Horváth Lászlóné Terike gombaszakértő és gyógynövényes, valamint Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő mutatkozik be.

Horváth Lászlóné Terike
Fotó: Aranyhomok Kistérség

Horváth Lászlóné Terike negyedévszázada vezeti a Hírös Agórában a gombász klubot, majd később a köre kibővült a gyógynövény klubbal is. A gyógynövényeket ismeretterjesztés céljából bemutatja és tanácsokat ad. Minden szervünknek van egy komoly gyógynövénye Sokféle különlegességeket készít, ilyen például a pipacs tea, szörp, dzsem, bodzavirág édesség, gyermekláncfű szirup, japánbirs nyersen, főzve teának is. Legújabb a medvehagyma tinktúra és a különböző virágcukor. Megtanítja, hogy az ehető gombák bármely faja és fajtája tartalmaz gyógyhatású anyagokat, ezek között több rákellenes hatóanyagokat tartalmazó gombafaj is van.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel együttműködésben, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Fotó: Aranyhomok Kistérség

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában