Karbantartás / galériával

2021.05.13. 08:24

Forgalomkorlátozásra kell számítani a kecskeméti MiG-21 emlékmű környékén

Vasárnap a honvédség szakemberei karbantartást végeznek a kecskeméti MiG-21 emlékműnél. Ebből az alkalomból felidézzük a 9606 oldalszámú vadászrepülő utolsó levegőbe emelkedését.

Zs. D.

Fotó: Zsamboki_Dora

Május 16-án vasárnap, a 44-445 számú főúti körforgalmi csomópontban (MiG-21 emlékmű) karbantartási munkálatokat végzünk a laktanya irányába – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tette közzé csütörtökön az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Facebook-oldalán. Mint írják, a Magyar Honvédség a közútkezelői hozzájárulás feltételeit betartva igyekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben korlátozza az állampolgárok közlekedését.

Az emlékmű több mint öt éve díszíti a forgalmas csomópontot. Mint arról annak idején beszámoltunk: a szakemberek korábban többször elpróbálták a 9606 oldalszámú MiG-21 helyére emelését, mire 2015. november 7-én, egy ködös szombat reggelen két hatalmas daru segítségével a korábban felállított gigantikus oszlopokra helyezték a vadászrepülőt.

A munkálatokról készült 2015-ös galériánkat itt tekintheti meg:

A 4,5 tonnásra kikönnyített gépet magasra törő, íves betonoszlopok tartják, melyeket 2,8 méter mélyen alapoztak be a földbe. A repülőgép 36, illetve 26 fokos szögben áll az oszlopokon, pontosan úgy, mintha díszkört írna le Kecskemét fölött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában