galériával

2021.05.13. 15:28

Egyedülálló anyák kapnak baba-mama csomagot Kecskeméten is

Kecskeméti édesanyák is kapnak azokból a kelengyecsomagokból, melyeket a babamamatudakozo.hu állít össze újszülött gyermekükkel magukra maradt anyukák részére.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Huber Katalin, a több mint 14 éve működő, 250 ezer tagot számláló babamamatudakozo.hu tulajdonosa a Kecskeméten tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: elmúlt évi adománygyűjtésük révén több mint 2 millió forint támogatás jött össze, ebből az összegből 22 féle babaápolási termékkel segítik az édesanyákat, a Megyei Jogú Városok Szövetsége közvetítésével. Mint hangsúlyozta: kezdetektől az a küldetésük, hogy minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, és minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson a csecsemőjéről.

– Magyarországon jelenleg minden tizedik újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy szülés után otthon nem várja apuka. Szeretnénk ezeket az édesanyákat bátorítani, hogy egy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és igenis legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban – mondta.

Az adománygyűjtés alatt és azóta is folyamatosan, már több mint ezer édesanya jelentkezett, hogy szeretné megkapni a kelengyecsomagot.

A csütörtöki sajtótájékoztató keretében Huber Katalin Tóth Viviennek nyújtotta át a dobozt, aki augusztusra várja második gyermekét.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a kezdeményezést, és mint a polgármester elmondta: családbarát önkormányzatként örömmel csatlakozott Kecskemét, mert segítségnyújtásból soha nem elég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában