vidámság

2021.05.30. 08:16

Duna-parti gyereknapot rendeztek az ordasi alsós diákoknak

Túrával, játékokkal és finom falatokkal várták a pedagógusok az ordasi iskola alsós diákjait.

Zsigmond Enikő

Fotó: Zsigmond Enikő

Igazán rendhagyó gyereknapot tartottak az ordasi iskola maroknyi alsó tagozatos kisdiákjának pedagógusaik, Kozákné Szentgyörgyi Ilona és Varga Attiláné Duna-parti programokkal, túrával, játékkal, finom falatokkal. A csapatot a szépen rendbe tett szabadidőpark tűzrakói mellett terített asztal, előkészített nyársak várták. Hamarosan pattogott a tűz, sültek a virslik, Szabó Zsolt polgármester még egy kis édességgel is meglepte a gyerekeket. Teli hassal aztán vígan keltek útra, hogy a „hullámvasútnak” nevezett Duna-parti sétányon, ordasi címerrel jelölt fák között egy nagy túrát tegyenek, rengeteg növényt, madarat megismerve, és még vízisiklóval is találkoztak. Persze útközben játékos formában tanultak is, a környezetismereten és túrán kívül sokat énekeltek és útközben még rímet is faragtak.

Ebédre értek vissza az iskolába. Délután a játéké volt a főszerep, papírsárkányt készítettek, majd röptettek az udvaron, ahol népi játékokkal is próbára tehették ügyességüket. A fárasztó, élményekkel teli nap végén pedig meglepetésajándék várt minden ordasi alsósra, kipirult arccal mondták: ma megint jó volt gyereknek lenni a suliban!

Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában