gondok

2021.04.22. 07:00

Statikai problémák vannak a kecskeméti Luther-palotával

A két tulajdonos, az önkormányzat és az evangélikus egyház egyeztet a kecskeméti Luther-palota teljes felújításáról, mert nemcsak a tetőszerkezet és a homlokzat van rossz állapotban.

Hraskó István

Forrás: baon.hu

Fotó: Picasa

Király József, a belváros önkormányzati képviselője szerkesztőségünknek küldött közleményében arról tájékoztatott, hogy szerdán az evangélikus egyház tanácstermében megbeszélést folytattak a szecessziós Luther-palota lehetséges felújításáról. Ezen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője és Kis János evangélikus lelkész.

– A téma önmagáért beszél, hiszen főterünk egyik ikonikus épülete, a Mende Valér által tervezett evangélikus bérházegyüttes már régóta felújításra szorul. Mivel a város és az evangélikus egyházközösség közösen birtokolja ezt az épületet, mindenképpen közös gondolkodást és cselekvést igényel annak felújítása. A megbeszélésen elhangzott, hogy nemcsak a tetőszerkezet és a homlokzat károsodott az elmúlt évtizedekben, hanem tartószerkezeti problémák is súlyosbítják a helyzetet – közölte Király József.

Hozzátette, a konstruktív megbeszélést és a helyszíni bejárást követően kölcsönösen abban állapodtak meg, hogy az önkormányzat és az egyház mint tulajdonostársak külön-külön is megvizsgálják, milyen lehetőséget látnak az épület teljes körű felújítására és annak közösségi célú hasznosítására, majd folytatják az egyeztetéseket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában