értekezlet

2021.04.10. 07:42

Online tájékoztatta a kalocsai iskola a szülőket a beiratkozásról

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolája online tájékoztatta a szülőket a beiratkozással járó feladatokról.

Gábor János

Az értekezletet nem lehetett személyesen megtartani.

Fotó: Gábor János

Mivel a járványhelyzetben ezt a fontos szülői értekezletet sem lehetett személyesen megtartani, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolája online ismertető keretében készítette fel a szülőket a beiratkozással járó feladatokra. Ugyan a veszélyhelyzet idejére bevezetett digitális munkarendben sokkal körülményesebb a kapcsolatfelvétel a pedagógusok és a családok között, valamilyen módon muszáj volt egyeztetni, hiszen közel a határidő. Az EMMI a 2020/2021-es tanév rendjéről szóló rendelete értelmében az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15–16-án kell beíratni.

Az intézmény közleménye szerint csak online értekezlet keretében tudtak segítséget nyújtani a szülőknek. Kitértek többek között a fontos időpontokra és határidőkre, a szükséges iratokra, a (még nem biztos, hogy személyes) beiratkozás menetére, valamint a gólyatábor programjára és gyakorlati hasznára.

Az online értekezletet bő egy héttel a beiratkozás előtt, április 7-én tartották meg.

Az online eseményen persze arra is lehetőség volt, hogy a szülők kérdéseket tegyenek fel, akár az ügyintézésről, akár arról, hogy a gyermeküknek melyik tagozatot (német vagy angol–matematika) ajánlják a pedagógusok. A beiratkozásról további információkat a [email protected] címen tudhatnak meg a szülők.

Gólyatáborban résztvevő gyerekek a Kertvárosi iskolában (archív felvétel)
Fotó: Gábor János

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában