galériával / videóval

2021.04.22. 13:37

Koraszülött csecsemőt segítenek a kupakgyűjtő szívvel Kecskeméten

A Föld Napja alkalmából csütörtökön kupakgyűjtő szívet adtak át Kecskeméten, a Hosszú Utcai Óvodában.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Dóka Pálné, az óvoda vezetője elmondta, hogy folyamatosan tesznek a környezetükért és az óvodásaikat is erre tanítják. Nem véletlen, hogy immár harmadik alkalommal kapták meg a Zöld Óvoda címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától a közelmúltban.

Az óvoda alapítványának támogatása nyomán lehetőség nyílt a műanyag kupakok gyűjtésére szolgáló szív megvásárlására, amelybe csütörtökön az óvoda minden csoportja egy-egy nagy zsák otthon gyűjtött műanyagkupakot dobott be, így már az első napon több ezer kupak került a gyűjtő szívbe. A gyűjtés a környezetvédelem fontosságának üzenete mellett jótékony célt szolgál: a Koraszülött Alapítvány kérésére az összegyűjtött műanyag kupakokból befolyó összeggel egy kecskeméti koraszülött csecsemőt támogatnak.

A pénzzel a fiú baba speciális mozgásfejlesztését célzó kezeléséhez járul hozzá az óvoda. A szívet az intézmény főbejáratánál állították fel, így a környéken lakóknak is lehetőségük van beledobni az összegyűjtött kupakokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában