Hosszú utat járt be a halasi főorvos, amíg felépült a fertőzésből

Hosszú és fárasztó küzdelem után épült fel a koronavírus-fertőzésből dr. Majorosi Károly, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház belgyógyász főorvosa. A hatvannégy éves szakember tavaly decemberben került a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházba, ahol súlyos állapota miatt lélegeztetőgépre tették. Szervezete azonban legyőzte a fertőzést, és márciusban újra munkába állhatott.

Mester-Horváth Nikolett

20210331, Dr. Majorosi Károly, főorvos, Covid-fertőzés, Kiskunhalas, Mester-Horváth Nikolett, Petőfi Népe

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Tavaly november végén általános izomfájdalmat érzett és enyhe hőemelkedése volt Majorosi Károlynak, majd pozitív lett a koronavírustesztje. A fertőzés első napjaiban még otthonában, karanténban volt, december elején azonban tüdőgyulladása lett, ami miatt a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházba szállították. Állapota olyan súlyossá vált, hogy lélegeztetőgépre kellett őt tenni, az orvosok szűk egy hét után tudták levenni a gépről.

– Miután már nem volt szükségem lélegeztetőgépre és negatív lett a PCR-tesztem, átkerültem a halasi kórház főépületében működő normál intenzív osztályra, ahol a további kezelések mellett a kezdeti rehabilitációmat is végezték. De­cember 30-án hagyhattam el a kórházat, tizennégy kilóval könnyebben, igencsak legyengült szervezettel – avatott be gyógyulásának kezdeti körülményeibe Majorosi Károly.

Hazatérve még két hónap rehabilitáció várt a főorvosra, aki eleinte egyedül még a fürdőszobába sem tudott kimenni, egy hónap múlva viszont újra önállóvá vált.

– Sokat jelentett nekem, hogy otthoni környezetben gyógyulhattam, ingergazdag légkörben. Borzasztóan sokat kivett belőlem a betegség, így az első, otthon töltött napokban a családtagjaim kerekesszékkel toltak a ház egyik helyiségéből a másikba. Egyedül nem tudtam még mozogni. A gyógyszereknek, a gyógytornának, a szobabiciklizésnek és az egyre jobb étvágyamnak köszönhetően kezdtem visszanyerni az energiámat. Január közepére már önállóvá váltam otthon, de még további egy hónap telt el, mire újra a régi formámban érezhettem magamat – mondta Majorosi Károly, aki március elsejével állhatott újra munkába a halasi kórházban.

Dr. Majorosi Károly március elsején állhatott újra munkába a kiskunhalasi kórházban
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Egészségügyi állapota teljesen normalizálódott, mind a röntgenfelvételek, mind a labor­eredmények alapján kiváló a fizikai állapota. poszt-covidos tüneteket nem észlel magán, nem fullad, nem veszi nehezebben a levegőt, nem panaszkodik fáradtságra, levertségre, sőt, elmondása szerint jó erőben van. Hozzátette ugyanakkor, maga is megdöbbent azon, milyen szépen felépült a fertőzésből.

– Hatalmas köszönettel tartozom a kollégáimnak, orvosoknak, ápolóknak, gyógytornászoknak, takarítóknak, mindenkinek, hogy megmentették az életemet. A családomnak, hogy mindenben támogattak, különösen a feleségemnek, aki óriási munkát végzett a felépülésemért. Úgy érzem, életem végéig sem tudom ezt eléggé meghálálni neki – mondta elérzékenyülve. Majorosi Károly egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy önmagunk akaratereje és elszántsága is nélkülözhetetlen a felépüléshez.

A védőoltás felvételére biztat

A koronavírus elleni védőoltás felvételére buzdítja a lakosságot Majorosi Károly is.

– Ne kételkedjenek, amikor azt olvassák a hírekben, hogy milyen sokan fertőződnek meg naponta és hányan halnak meg, mennyi ember szorul kórházi ellátásra. Valóban ilyen súlyos a helyzet, és senki sem lehet biztos abban, hogy a szervezete képes megküzdeni a fertőzéssel. A védőoltás viszont megóv minket a súlyos tünetektől, a kórházba kerüléstől, ami jelentősen csökkenti az egészségügy leterheltségét – hangsúlyozta a főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában