Hiába a figyelmeztetés, zsúfolásig teltek a bevásárlóközpontok

Az országos tisztifőorvos a húsvéti ünnep idejére is azt kérte a lakosságtól, hogy nagy fegyelmezettséggel tartsa be a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokat. Úgy tűnik, hiába volt a figyelmeztetés, a legtöbb helyen zsúfolásig teltek húsvét nagyszombaton a bevásárlóközpontok, sokan családostul mentek vásárolni.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Müller Cecília pénteken a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott, a vírus nem foglalkozik azzal, hogy húsvét van, ezért azt kérte, hogy mindenki ünnepeljen a lehető legszűkebb családi körben. Az országos tisztifőorvos arra is figyelmeztetett, hogy a húsvét előtti nagybevásárlást senki ne tekintse közös családi programnak, ha megoldható, családonként csak egy személy menjen bevásárolni. Az országos tisztifőorvos kérését sokan nem tartották be.

A megye bevásárló központjai szinte zsúfolásig teltek vásárlókkal húsvét nagyszombaton. A kiskunhalasi Tesco áruház előtt sem maradt sok parkolóhely üresen szombat délelőtt, sokan a húsvét előtti utolsó napon intézték az ünnepi nagybevásárlást.

Talán csak az arcmaszkok emlékeztettek a koronavírus járványra, a vásárlók nem sokat foglalkoztak az egymástól való megfelelő távolság betartásával, noha a járvány továbbra is súlyosan zajlik, még mindig magas a megfertőződések, valamint a súlyos megbetegedések száma.

Müller Cecília kiemelte azt is, hogy a húsvéti ünnepek alatt is folytatódnak a tömeges oltások, ezért senki ne lepődjön meg, ha éppen húsvét vasárnapra, vagy húsvét hétfőre kap időpontot az oltásra. Fontosnak nevezte, hogy az időponttal rendelkezők az ünnep alatt is vegyék fel az oltást, hiszen minden oltóanyag egy-egy életet, egészséget ment.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában