katasztrófavédelem

2021.04.16. 14:03

Felszerelték a kiskunhalasi erdőtűzoltókat

Az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok projekt keretében az ország 43 önkéntes tűzoltó egyesületének felszerelése korszerűsödik több lépcsőben a közeljövőben.

Horváth Péter
Fotó: katasztrofavedelem.hu
Fotó: katasztrofavedelem.hu

A projekt Földi erdőtűzoltás járművekkel elnevezésű modulja keretében április közepe után 16 Volkswagen Amarok terepjáró, 480 erdőtűzoltó egyéni védőfelszerelés, 200 speciális eszköz, 360 speciális hátizsák, 72 láncfűrész, 80 puttonyfecskendő, nyolc hőkamera és számos egyéb szakfelszerelés érkezik az önkéntesekhez országszerte. Az átadások kedden kezdődtek el, mely során összesen nyolc megye kap erdőtűzoltó járműveket és az azokhoz tartozó teljes málhafelszerelést. A járművek és az eszközök oda kerülnek, ahol különösen gyakoriak és pusztítóak a szabadtéri tüzek.

Az érintett megyék között van Bács-Kiskun is, a kiskunhalasi székhelyű Dél-magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület jutott így erdőtűzoltó járműhöz és felszereléshez. A megyékben ezzel hatvanfős erdőtűzoltó csoportok is alakulnak.

A járművek átadását követően védőruha készletek is érkeznek a megyékhez, melyek a hatvanfős csoportok méretigénye szerint tartalmaznak sisakot, kabátot, nadrágot, kesztyűt és bakancsot.

A modul csaknem 495 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg, a projekt teljes költségvetése kétmilliárd 300 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában