közösség

2021.04.18. 16:32

A sütésben, főzésben találta meg az örömét a szabadszállási asszony

Hat éve hozta létre az Ételek a mindennapokra facebookos főzőcske oldalát a szabadszállási Lakosné Bán Erzsébet. Ma már több mint tizenhatezer tagja van a csoportnak.

Gulyás Sándor

Erzsike nagyon büszke gasztrooldalára

Fotó: Gulyás Sándor

– A sütés és a főzés alapjait nagymamámtól tanultam el, de fiatalasszonykoromig nem igazán gyakoroltam. A konyhaművészetbe huszonnégy évesen kezdtem beleásni magam. Sokáig saját kútfőből és szakácskönyvemben felelhető hagyományos, újabb receptekből dolgoztam. Gyakran néztem a tévében a főzőműsorokat, majd kihasználva a közösségi háló előnyeit, csatlakoztam egy süteményes csoporthoz. Ez adta az ihletet, hogy létrehozzam a magam gasztronómiai oldalát, leginkább a hagyományos magyar konyha irányvonalát követve – fogalmazott Lakosné Bán Erzsébet.

Az Ételek a mindennapokra közösségi oldal népszerűnek bizonyult, a tagság létszáma ma már meghaladja a tizenhatezret.

Az országhatáron inneni és túli településekről kerülnek fel receptek gasztronómiai oldalra, illetve az elkészült ételek képei és videói egyaránt.

– Nagyon sok Angliában és Németországban élő „szakácsunk” is van. Naponta átlagosan nyolc, tíz új finomságot posztolnak ki tagjaink. Zömében a gyengébb nem osztja meg tapasztalatait, de a férfiak és fiatalok száma is egyre gyarapszik.

Bizton állíthatom, hogy nálunk a jó étvágyúak, fogyni vágyók és az édesszájúak is megtalálják a nekik tetsző recepteket

– tette hozzá Erzsébet.

Az oldal létrehozója és egyben kezelője maga is nagyon sokat hozzátett a gasztronómia kimeríthetetlen világához.

– Kísérletező alkat lévén saját receptekkel is megpróbálkoztam, leginkább a hús- és a tésztás ételekre specializálódtam, de a sütemények sem idegenek tőlem, főleg, hogy családom édesszájúnak számít. Ma már rendszeresen publikálok a receptneked.hu internetes oldalon, a szerkesztők az ételek elkészítéséről videót készítenek, valamint képes illusztrációkkal látják el. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy saját ötletem alapján készített süteményemet, ami az Erzsike szelet nevet kapta, egy országos gasztronómiai versenyre is beválogatták – hangsúlyozta Lakosné Bán Erzsébet.

Erzsike nagyon büszke gasztrooldalára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában