önkéntesség

2021.04.13. 06:55

A kereki iskola egykori diákjai festették le az intézmény kerítését

Önkéntes diákok dolgoztak a kerekegyházi Móra iskolában.

Gulyás Sándor

Diákönkéntesek Kerekegyháza Bács-kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/04/11

Forrás: Beküldött fotó

Minden évben rendszeresen térnek vissza az egykori diákok, hogy önkéntes munka keretében segítsék a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola működését. A lelkes fiatalok segédkeztek már városi és iskolai rendezvények lebonyolításában, táborok felügyeletében. A koronavírus–járvány miatt idén ezekre a tevékeny­ségekre nem nyílt lehetőség.

– Rádi Jázmin, Nagy Dániel, és Beszteri Réka, a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola növendékei így is megtalálták a módot, hogy segíthessenek. A fiatalok felajánlották, hogy önkéntes diákmunka keretében lefestik az iskola kerítését, az udvari eszközöket és a padokat. A munkához márciusban hozzá is fogtak. A kezdeményezéshez csatlakozott Ferencz Janka, Biber Noémi, Deli Nóra, Forgó Attila és Sápi-Szabó Borbála, akik a Kecskeméti Piarista Gimnázium Trastevere projektjében vesznek rész, ebbe illesztették bele az önkéntes munkát – tájékoztatta a baon.hu-t Gyurkovics Balázsné intézményvezető.

A tavalyi évben indult programot a Piarista Tartományfőnökség rendezi, melynek célkitűzése önkéntes társadalmi szolgálat céljával megvalósított diákprojektek révén történő közös tanulás, önkéntes tevékenység az emberek közvetlen támogatásáért, az együttműködésért, a társadalom átalakításáért. A munkában 6–10. osztályos tanulók vehetnek részt. Feladatuk, hogy feldolgozva a számukra közel levő témát, kutatást végeznek, kitalálják, hogyan segíthetnének, és mindezt végül egy videóban foglalják össze.

– Minden csapat jót akar tenni a környezetével, világával, így mindenki nyertes. A végső nyertes azonban a mi iskolai közösségünk, ahol megszépülünk volt tanítványaink munkája révén, és megbizonyosodhatunk arról, hogy az iskolában eltöltött nyolc év eredményes volt, mert segítőkész, nyitott, szorgalmas fiatal emberekké váltak diákjaink – fogalmazott Gyurkovics Balázsné.

Az önkéntesek nagy lelkesedéssel végezték a munkát
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában