TENET

2021.04.26. 11:30

A kecskeméti Menyhei Szabolcs is tagja az Oscar-díjas csapatnak

Óriási sikert arattak a Tenet című film vizuális effektjei a BAFTA, majd az Oscar-gálán. A munkában résztvevő csapat tagja egy kecskeméti művész, Menyhei Szabolcs is.

Morva Daniella

Forrás: dneg.com

 

Menyhei Szabolcs
Fotó: Facebook / Bács-Kiskun

A néhány héttel ezelőtt megrendezett, idei BAFTA-gálán a vizuális effektekért díjat nyert a Tenet című, 2020-ban bemutatott brit-amerikai akciófilm, sci-fi, amelyet Christopher Nolan írt és rendezett. Hétfő hajnalban az Oscar-díjat is bezsebelte a csapat, melynek tagja a kecskeméti Menyhei Szabolcs is.

A film vizuális effektjeiért a DNEG vállalat dolgozói feleltek, ami egy brit mozgóképi vizuális effektusokkal, számítógépes animációkkal és sztereo-átalakítással foglalkozó cég. Ennek a csapatnak tagja Szabolcs is.

– Teljes nyugalommal feküdtem le, hogy a jelölés megvan, már az is hatalmas dolog – mesélte a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Bács-Kiskun újságírójának Szabolcs. Mint elmondta, még ő maga sem tudja elhinni, ami történt, azaz hogy szakmai csapatával megnyerte a Filmakadémia arany szobrát hétfő hajnalban.

Menyhei Szabolcs

Szabolcs Kecskeméten született, pályafutását pedig rajztanárként kezdte kiemelkedő kézügyessége miatt. Néhány év itthon töltött idő után jelentkezett egy munkára Londonban, nagy meglepetésére pedig fel is vették. Mivel munkájával elégedettek voltak, meghosszabbították a szerződését. Ez több mint tíz évvel ezelőtt történt. Azóta olyan sikeres produkciókban dolgozott, mint a Star Wars, a Marvel-filmek, a Harry Potter, az Inferno, illetve számos más kasszasiker.

Az Otthon Mozi csapata korábban beszélgetett Menyhei Szabolccsal Tenetes munkájáról. A videó itt tekinthető meg:

A Tenetről

Christopher Nolan a legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet után ismét egy különlegesen egyedi, izgalmas és fordulatokban gazdag thrillert rendezett. A történet szerint egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá pusztulással fenyegető katasztrófától, ám ez közel sem egyszerű feladat. A szuperügynöknek az idegen hatalmak embereivel és az Idővel is meg kell küzdenie. A filmben olyan nevek is szerepet kaptak, mint John David Washington, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elisabeth Debicki, Clémence Poésy vagy Michael Caine.

A Warner Bros. három alkalommal halasztotta el a Tenet megjelenését a pandémia miatt, így Magyarországon tavaly, augusztus 26-án debütált a film. A kritikák szerint a cselekmény nehezen érthető és zavaró, a film általánosságban mégis pozitív értékeléseket kapott. A forgatókönyvet Christopher Nolan több mint öt éven keresztül írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában